Άρχισε να ρίχνει χιόνια στο Τρόοδος-Κλειστοί δρόμοι, αυξημένη κίνηση από εκδρομείς

Χιονοπτώσεις σημειώνονται εδώ και λίγη ώρα στο Τρόοδος και οι οποίες αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες ορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με το Kitas Weahter, h κατάσταση του οδικού δικτύου θα δυσκολέψει τις επόμενες ώρες στην περιοχή του Τροόδους, αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές κυρίως από τα 1300 μέτρα και άνω.

476366448_1139024634551370_7326645767030727651_n

476348113_1139024691218031_6983121242775976470_n

Κλειστοί οι δρόμοι προς το Τρόοδος

Λόγω χιονόπτωσης, αλλά και αυξημένης κίνησης, που παρατηρείται στην περιοχή Τροόδους, οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Οι οδηγοί προτρέπονται από την Αστυνομία να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών και τα σήματα τροχαίας.  

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής:

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και σύντομη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, οι οποίες σύντομα θα περιοριστούν κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα ανατολικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μείον 1 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο αρχικά, ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα συντηρείται παγετός.

Την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, την Τετάρτη τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ την Πέμπτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη κατά το τριήμερο, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην πλατεία Τροόδους ήταν 13 εκατοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας-Ποιοι δρόμοι θα επηρεαστούν
Ναυάγησε το πρώτο χρονοδιάγραμμα για το σύστημα κινητών στις Φυλακές-Ακόμη δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός
Μας έκανε ξανά περήφανους… Νέα διάκριση για την εγκλωβισμένη αθλήτρια που θριαμβεύει στo Muay Thai
Μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο οι κυνηγοί με αφορμή το διάταγμα της Θήρας-Ζητούν να τους ακούσει η Βουλή
Οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι πολίτες δυσκολεύονται-Προβληματίζουν τα ευρήματα ερευνών για τη φτώχεια
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες λυόμενη οικία στη Λευκωσία-Περιείχε κύλινδρα υγραερίου
Χειροπέδες σε 51 παράτυπους αλλοδαπούς-Επαναπατρίστηκαν 37, υπό κράτηση οι άλλοι 14
Σε στήριξη πέραν των 2000 οικογενειών στοχεύει το ΠΣΣΕ το Πάσχα
Χειροπέδες σε 60χρονο για την τηλεφωνική απάτη με ψευτογιατρούς και την κλοπή 5,500 ευρώ από ηλικιωμένη
Μετά από 12 χρόνια συνελήφθη 36χρονος για ληστεία εστιατορίου στη Λευκωσία