Ενόχλησε Ερχιουρμάν η αυστηροποίηση ποινών για σφετεριστές-«Η επίλυση περιουσιακού συνδέεται με τη λύση»

Η ολιστική επίλυση του περιουσιακού ζητήματος συνδέεται άρρηκτα με μια συνολική λύση του Κυπριακού, αναφέρει ο ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχιουρμαν, σχολιάζοντας την αυστηροποίηση των ποινών που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με το σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σε γραπτή δήλωσή του την οποία κοινοποιεί στα ΜΚΔ ο κ. Έρχιουρμάν αναφέρει ότι η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που το περιουσιακό ζήτημα παραμένει ένα από τα πλέον ακανθώδη ζητήματα στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. «Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν μια πιο επιθετική προσέγγιση, άλλοι επιλέγουν την οδό της αυστηροποίησης των ποινών, ελπίζοντας να επιλύσουν ένα ζήτημα που γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκο», προσθέτει. 

Ο κ. Έρχιουρμαν υποστηρίζει ακόμη ότι το πλαίσιο για την αντιμετώπιση του περιουσιακού έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το Σχέδιο Ανάν και τις μετέπειτα διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας», η οποία αναγνωρίζεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως αποτελεσματικό εσωτερικό ένδικο μέσο, λειτουργεί βάσει «νομοθεσίας» που λαμβάνει υπόψη τη διζωνικότητα και το διεθνές δίκαιο.

«Επιπλέον, είναι ευρέως αποδεκτό ότι η ολιστική επίλυση του περιουσιακού ζητήματος συνδέεται άρρηκτα με μια συνολική λύση του Κυπριακού», συμπληρώνει ο κ. Έρχιουρμαν. 

Ο Τ/κ πολιτικός υποστηρίζει επίσης ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν το δίκαιο ως εργαλείο πολιτικής και στοχοποιούν άτομα, δεν οδηγούν σε λύση. Αντίθετα, εντείνουν την αβεβαιότητα, περιπλέκουν περαιτέρω τα προβλήματα και υπονομεύουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Αυτή η οπτική παράγει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις, εμποδίζοντας την πρόοδο προς μια δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αυτός είναι ο 26χρονος Αζέρος «κατάσκοπος»-«Άριστα εκπαιδευμένος, τηρούσε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»
Συνάντηση ΠτΔ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας-«Ανέγερση νέου κέντρου εκμάθησης ελληνικών στην Αίγυπτο»
Δεν θέλει καμία επαφή με Χαν ο Τατάρ-«Εσωτερική ρύθμιση της ΕΕ, εμμονικός ο Χριστοδουλίδης»
Σύσκεψη στον ΔΗΣΥ για την Μέση Ανατολή-«Ύψιστη προτεραιότητα η επικράτηση της εκεχειρίας»
Χάος για χιλιάδες επιβάτες που έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Ντόχα
Ντενκτάς: Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μην εκλεγεί ο Τατάρ
Είδε τον Ερχιουρμάν ο Χαν στα κατεχόμενα-«Δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις για χάρη των διαπραγματεύσεων»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Στιούαρτ πριν την πολυμερή διάσκεψη-Στο επίκεντρο οι επαφές με Χαν