Σε επιφυλακή και η Τουρκία για το ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης–«Η τέφρα μπορεί να φτάσει εδώ»

Η Τουρκία βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω της σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται στη Σαντορίνη και επηρεάζει το Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην AFAD (Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών), όπου εξετάστηκαν λεπτομερώς οι εξελίξεις στην περιοχή και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 761 σεισμοί μεγέθους άνω των 3 Ρίχτερ, με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 5,2. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην AFAD με θέμα τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και τους πιθανούς κινδύνους, αναλύθηκαν τα δεδομένα και οι επιπτώσεις για την Τουρκία, σύμφωνα με το CNN Turk.

«Ο κοντινότερος σεισμός στις ακτές μας καταγράφηκε σε απόσταση 140 χιλιομέτρων»

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η AFAD ανέφερε ότι η σεισμική δραστηριότητα εντοπίζεται περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης, σε εστίες που κυμαίνονται από 5 έως 25 χιλιόμετρα βάθος. Επισημάνθηκε επίσης ότι ο πιο κοντινός σεισμός στις τουρκικές ακτές καταγράφηκε σε απόσταση 140 χιλιομέτρων.

Πιθανότητα ηφαιστειακής δραστηριότητας και προειδοποίηση για ηφαιστειακή τέφρα

Οι σεισμοί επικεντρώνονται στην περιοχή του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπο, προκαλώντας ανησυχίες για πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα, αν και οι ειδικοί θεωρούν πως αυτό το ενδεχόμενο είναι μικρό. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έντονη σεισμική δραστηριότητα είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012, διαρκώντας 14 μήνες, χωρίς ωστόσο να οδηγήσει σε έκρηξη.

Στην ανακοίνωσή της, η AFAD προειδοποιεί πως σε περίπτωση ηφαιστειακής έκρηξης, υπάρχει πιθανότητα η τέφρα να φτάσει έως και την Τουρκία, προκαλώντας επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα και πιθανές δυσκολίες στις αεροπορικές μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Το φορτηγό με τον Ουκρανό ήρθε με ταχύτητα και παρέσυρε τα δύο ΙΧ στα διόδια στην Εγνατία
Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον οδηγό του φορτηγού και η δική του εκδοχή για την τραγωδία στην Εγνατία
Γιατί προχώρησε στην ανακοίνωση του ΘΧΣ η Αθήνα-Τα μηνύματα που στέλνει
Tο ζευγάρι των Ελλήνων από την Ελβετία που απανθρακώθηκε στην Εγνατία-Μόλις είχαν φτάσει για τις διακοπές του Πάσχα
«Μονομερείς ενέργειες» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Ελλάδας
Συγκλονίζουν οι εικόνες της τραγωδίας στην Κοζάνη-Έλληνες που ήρθαν από Ελβετία για Πάσχα οι δύο νεκροί
Ανακοινώθηκε ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός-Ο χάρτης για Αιγαίο, Κρητικό και Ιόνιο Πέλαγος
Ανατροπή στις συνθήκες του τροχαίου στην Εγνατία-Το φορτηγό έπεσε πάνω στα οχήματα χωρίς να προηγηθεί σύγκρουση
Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο της τραγωδίας στην Κοζάνη-Κάμερες ασφαλείας θα ρίξουν φως για το τι συνέβη
ΒΙΝΤΕΟ: Οι πρώτες στιγμές μετά το φοβερό τροχαίο στην Ελλάδα-Εικόνες καταστροφής και πανικού