Ρώσος Πρέσβης: Χιλιάδες Ρώσοι στα κατεχόμενα απευθύνθηκαν στο προξενικό τμήμα

Δεκαεπτά χιλιάδες Ρώσοι πολίτες, που μένουν μόνιμα ή προσωρινά στα κατεχόμενα απευθύνθηκαν για παροχή προξενικών υπηρεσιών στο Γραφείο του Προξενικού Τμήματος της ρωσικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, που άρχισε να λειτουργεί εκεί τον Αύγουστο του 2023, δηλαδή εδώ και 17 μήνες, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο Μουράτ Ζιάζικοφ στην εφημερίδα της Μόσχας «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».

«Προηγουμένως, έπρεπε να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες ή, αφού ξεπερνούσαν σημαντικές δυσκολίες, να διασχίσουν τη διαχωριστική γραμμή, που χωρίζει την Κύπρο σε δύο μέρη. Πριν από το άνοιγμα του Γραφείου οι Ρώσοι διπλωμάτες εργάζονταν ουσιαστικά στην ύπαιθρο, στη νεκρή ζώνη», δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι περισσότεροι από 50.000 οι κάτοχοι ρωσικών διαβατηρίων, οι οποίοι διαβιούν μόνιμα ή προσωρινά στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ζιάζικοφ παρατήρησε ότι «η συντριπτική τους πλειονότητα είναι πολύ πατριωτικά διακείμενοι προς τη Ρωσία», ενώ σε παλαιότερες συνεντεύξεις του έχει αναγνωρίσει ότι περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι πολίτες διαβιούν, μονιμότερα ή προσωρινά, στο ελεύθερο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Προξενικού Τμήματος της ρωσικής Πρεσβείας στη Λευκωσία Αρτιόμ Μπάικιν, δημοφιλέστερες προξενικές πράξεις, που έχουν καταγραφεί στα κατεχόμενα είναι κατά σειρά οι συμβολαιογραφικές υπηρεσίες, η έκδοση διαβατηρίων και πιστοποιητικών γάμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε επιφυλακή και η Τουρκία για το ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης–«Η τέφρα μπορεί να φτάσει εδώ»
Νέα ανακοίνωση της Honda Κύπρου για το θέμα με τους TAKATA-Διευκρινίσεις από την Galatariotis Motors
Ήττα του Έλον Μασκ σε γερμανικό δικαστήριο–Ζητά από το Χ να δώσει δεδομένα ενόψει των εκλογών
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κτυπά πυροσβέστη την ώρα που ρισκάρει τη ζωή του»-Ο ΣΥΠΥΚ καταδικάζει την βία
Τα σενάρια για την εξέλιξη των σεισμών στη Σαντορίνη-«Δεν υπάρχει περίπτωση για ηφαιστειακή έκρηξη»
Ρώσος Πρέσβης: Χιλιάδες Ρώσοι στα κατεχόμενα απευθύνθηκαν στο προξενικό τμήμα
Νετανιάχου: Σοκαριστική εικόνα των σκελετωμένων 3 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς
Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία
Η ανακάλυψη που τα αλλάζει όλα-Τα δέντρα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια
Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου