Το Ισραήλ απελευθερώνει 183 Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αντάλλαγμα για τρεις Ισραηλινούς ομήρους

Οι αρχές του Ισραήλ αποφάσισαν να αποφυλακίσουν εντός της ημέρας 183 Παλαιστίνιους κρατούμενους, σε αντάλλαγμα για τους τρεις ομήρους τους οποίους ετοιμάζεται να αφήσει ελεύθερους η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενημέρωσε χθες Παρασκευή το Γαλλικό Πρακτορείο η Εταιρεία Παλαιστινίων Φυλακισμένων, μη κυβερνητική οργάνωση που καταπιάνεται με το ζήτημα.

Πρόκειται για «18 φυλακισμένους καταδικασμένους σε θάνατο, 54 καταδικασμένους σε βαριές ποινές και 111 που συνελήφθησαν στη Γάζα μετά την 7η Οκτωβρίου» 2023, εξήγησε η Αμάνι Σαράχνα, εκπρόσωπος της λέσχης κρατουμένων.

Το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού και το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων επιβεβαίωσαν ότι οι όμηροι που θα απελευθερωθούν είναι ο Οχάντ Μπεν Άμι , 56 ετών, ο Έλι Σαραμπί , 52 ετών και ο Ορ Λέβι , 34 ετών.

Η καθυστέρηση της Χαμάς να παράσχει τη λίστα των ομήρων που θα απελευθερωθούν το Σάββατο υπογράμμισε τα εμπόδια που κρέμονται από την εύθραυστη συμφωνία που έχει σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα.

Νωρίτερα η Χαμάς, η οποία καθυστέρησε να παράσχει τη λίστα τον ομήρων που θα απελευθερωθούν σήμερα, είχε κατηγορήσει το Ισραήλ για παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός , ισχυριζόμενος ότι είχε καθυστερήσει την είσοδο εκατοντάδων φορτηγών που μετέφεραν τρόφιμα και άλλες ανθρωπιστικές προμήθειες που συμφωνήθηκαν βάσει της συμφωνίας εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Η εξέλιξη της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου είναι θετική και βρίσκεται εκτός κινδύνου
Συνελήφθη τέταρτος για το ψυγείο με τα κινητά που επιχειρήθηκε να περάσει στις Κεντρικές
Βουλευτής στη Βρετανία γρονθοκόπησε ψηφοφόρο του και φυλακίστηκε-«Παραιτούμαι το συντομότερο»
Τα «βρήκε» ο Αλ Σάραα με τους Κούρδους-Νέες διακηρύξεις για ειρήνευση στη Συρία
Αισιοδοξία στις ΗΠΑ για συμφωνία με την Ουκρανία για τα ορυκτά-Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι
Φωνές δικηγόρων για διακοπές ρεύματος στο Δικαστήριο Λευκωσίας-Δημιούργησε προβλήματα και στο i-justice
Τέσσερις συλλήψεις μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας-Βρέθηκαν πιστόλι και ναρκωτικά
Τα είπε τηλεφωνικώς με Κόστα ο ΠτΔ πριν την Γενεύη-Επανέλαβε τις κοινές θέσεις ΕΕ για στήριξη της ΚΔ
Χειροπέδες στον 60χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου μετά την καταγγελία για παρενόχληση ανήλικης
Σάλος στη Ρουμανία με το «κόψιμο» του ακροδεξιού Γκεοργκέσκου από τις εκλογές