Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε Τ/κ

Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ασίμ Ακάνσοϊ, έθεσε ερωτήματα σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία Τουρκοκυπρίων, με βάση τους κωδικούς Ν-82 και G-82.

Αναφέρθηκε σε αδράνεια της «κυβέρνησης» και της «προεδρίας» να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των «πολιτών» τους, τονίζοντας ότι τα άτομα αυτά δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια καμίας χώρας. Είπε πως πρόκειται για δημοκράτες και πατριώτες που αγαπούν τον τόπο τους.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων, όπως γράφει η «Γενί Ντουζέν», ο κ. Ακάνσοϊ τόνισε ότι το δικαίωμα εισόδου και εξόδου σε μια χώρα συνδέεται άμεσα με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία, αν και κυρίαρχο κράτος, δεν αποκαλύπτει το υποτιθέμενο έγκλημα που διέπραξαν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να δικαιολογηθεί η απαγόρευση. Χαρακτήρισε την προσέγγιση "σκέψου αλλά μην μιλάς" ως πρωτόγονη και ασύμβατη με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Ακάνσοϊ αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των συχνών επισκέψεων «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους στην Άγκυρα, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, δεν θέτουν τα απαραίτητα ερωτήματα στην Τουρκία για το θέμα. Κατέληξε, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα για το αν η «τδβκ» είναι τελικά κράτος, εφόσον δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των «πολιτών» της.

Δειτε Επισης

Υπ. Άμυνας: Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους νέους η δυνατότητα να υπηρετήσουν στην ΕΦ
Απαντά στην κριτική για την στάση της για Αγγελιδη η Κυβέρνηση-Δείχνει ξανά τη Βουλή για θωράκιση εξουσιών
Αισιόδοξη για την πενταμερή η Ολγκίν-«Σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένα από τα έξι σημεία»
Καλεί την Αννίτα να συνταχθεί με αυτούς που ζητούν παραίτηση Αγγελίδη το Άλμα-«Ας παραδεχθεί τις ευθύνες του κόμματός της»
Φουλάρει μηχανές ενόψει βουλευτικών το ΕΛΑΜ-Κλείδωσε άλλο ένα πρώην μέλος του ΔΗΣΥ στο ψηφοδέλτιο
Η θερμή συνάντηση Παπαδόπουλου-Καρογιάν και οι βάσεις συνεργασίας εκτός Βουλευτικών
Τελευταίες προσπάθειες Ολγκίν για πρόοδο στη Νέα Υόρκη-Με πλήρως αρνητική διάθεση ο Τατάρ
Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ
Προσωρινά ο Παλατές για τη θέση του Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων