ΒΙΝΤΕΟ: Μαύρος καπνός, φωτιά και εκρήξεις-Χάος μετά την πτώση αεροπλάνου σε λεωφόρο στη Βραζιλία

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (7/2) σε λεωφόρο στο Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, όταν ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη, χτυπώντας ένα λεωφορείο.

Σύμφωνα με τις αρχές, από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πτώση μικρού αεροσκάφους σε πολυσύχναστη λεωφόρο στο Σάο Πάολο-Δύο νεκροί

Όπως ανέφερε η Πυροσβεστική, δύο απανθρακωμένα πτώματα εντοπίστηκαν μέσα στο αεροσκάφος. Επίσης, ένας μοτοσικλετιστής, που περνούσε από το σημείο, τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκε από συντρίμμια, ενώ και ο οδηγός του λεωφορείου υπέστη τραυματισμούς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις τη στιγμή της συντριβής ενώ ακολούθησε πανικός. Το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες και ένας μεγάλος μαύρος καπνός ήταν ορατός από απόσταση. Ευτυχώς, τη στιγμή της σύγκρουσης δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα στο όχημα.

Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Πόρτο Αλέγκρε

Το αεροπλάνο που συνετρίβη ήταν ένα King Air F90, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και οκτώ επιβάτες. Σύμφωνα με την TV Globo, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Campo de Marte στις 07:15, με προορισμό την Πόρτο Αλέγκρε.

Αναφέρεται ότι προσπάθησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη λεωφόρο, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να καταπέσει.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι λίγο πριν τη συντριβή το αεροσκάφος χτύπησε πάνω σε δέντρο και πινακίδα, ενώ άρχισε να διαρρέει καύσιμα. «Το είδα να χτυπάει πάνω στο δέντρο και στην πινακίδα και να ρίχνει κηροζίνη. Όταν έπεσε στο έδαφος, εξερράγη και τρέξαμε να σωθούμε», δήλωσε.

Η Αστυνομία και οι αρμόδιες αεροπορικές αρχές ξεκινούν έρευνα για τα αίτια της συντριβής και τις πιθανές ευθύνες.

Ο γραμματέας Δημόσιας Ασφάλειας του Σάο Πάολο, Guilherme Derrite, ανακοίνωσε μέσω κοινωνικών δικτύων ότι πολλαπλές ομάδες επιχείρησαν στο σημείο. «Οι ομάδες μας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο δυστύχημα με το δικινητήριο αεροσκάφος. Το Πυροσβεστικό Σώμα έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ δυνάμεις της Στρατιωτικής και Πολιτικής Αστυνομίας, καθώς και ειδικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας, συμμετέχουν στις έρευνες».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν 600 στρατιωτικούς στα σύνορα με το Μεξικό
Πράσινο φως από Κίεβο για εκεχειρία με τη Ρωσία-Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας
Η ΕΕ είναι ο πιο αξιόπιστος εταίρος του ΟΗΕ, υπέδειξε η Κάλας-Ανέδειξε τη συμβολή του μπλοκ
Ευχαρίστησε τον Τραμπ ο Ζελένσκι και πήρε νέα πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο
Αεροπλάνο με 190 επιβάτες απέφυγε σύγκρουση με βουνό-Σε διαθεσιμότητα ο πιλότος
Επαναφέρουν τις πληροφορίες και τη βοήθεια στην Ουκρανία οι ΗΠΑ-Έτοιμο το Κίεβο για εκεχειρία
Μία σύλληψη για τη σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα-Ένας ναύτης θεωρείται νεκρός
Tiktokers μπούκαραν στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Πάπας για να αποδείξουν ότι... δήθεν έχει πεθάνει
Πέθανε η YouTuber Alysha Burney, μόλις μία ημέρα πριν από τα 25α γενέθλια της
Νεκρός σέρφερ από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία–Δεν έχουν βρεθεί ίχνη της σορού