Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Η Ολομέλεια ενέκρινε το απόγευμα τον προϋπολογισμό της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών για το 2025, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες ύψους €372.500 και έσοδα του ίδιου ύψους.

Οι προϋπολογιζόμενες δαπάνες της Ακαδημίας για το έτος 2025 αφορούν μεταξύ άλλων τα διαχειριστικά έξοδα, τα οποία ανέρχονται στις €367.500, τις αναπτυξιακές δαπάνες, οι οποίες ανέρχονται στις €3.500, και τις μη προβλεπόμενες δαπάνες, οι οποίες ανέρχονται στα €1.500.

Με βάση τα όσα συζητήθηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών, για την πλήρωση των μόνιμων κενών θέσεων, η διαδικασία για την ετοιμασία των κανονισμών βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται η κατάθεσή τους στη Βουλή για έγκριση.

Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στη στελέχωση της Ακαδημίας εμποδίζει, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, την εύρυθμη λειτουργία της και δυσκολεύει την επίτευξη των στόχων για τους οποίους ιδρύθηκε.

Για τις στεγαστικές ανάγκες της Ακαδημίας οι διαδικασίες για αξιοποίηση του κτιρίου της Ιερατικής Σχολής, το οποίο η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας έχει παραχωρήσει στην Ακαδημία, είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών για την ανάπλαση και την αντισεισμική αναβάθμισή του, εντός του τρέχοντος έτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίτροπος Διοικήσεως: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για επιταγμένο επί 50 χρόνια τεμάχιο
Αυξημένη κινητικότητα στα αεροδρόμια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή-Πάνω από 500 πτήσεις ημερησίως
Τελεσίδικη η απόφαση της ακύρωσης των τηλεπικοινωνιακών Σήφη-Δεν πάει Ολομέλεια, αναγκάστηκε και απέσυρε η Εισαγγελία
Προειδοποιούν τη Χεζμπολάχ οι ΗΠΑ-«Θα ήταν πολύ κακή απόφαση να εμπλακείτε στον πόλεμο»
Όχημα «πέτασε» από τον αυτοκινητόδρομο στη Λεμεσό και έπεσε σε άλλο δρόμο που περνά από κάτω
Δεσμεύτηκε περιουσία από το 1996 για ανέγερση σχολείου και δεν έγινε τίποτε-Ενοχλημένοι οι βουλευτές
Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο
BINTEO: Στη μάχη και τέσσερα εναέρια μέσα για τη φωτιά κοντά στη σήραγγα στον αυτοκινητόδρομο
Συνεχίζεται στις 2 Ιουλίου η δίκη για την υπόθεση πολιτογραφήσεων με τελευταίο μάρτυρα τον ανακριτή
Έντονη αντίδραση Χατζηαβραάμ για αναφορές στη ψευδοβουλή-«Η Μόρφου ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της»