Προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας για πολύ ισχυρούς ανέμους

Προειδοποίηση, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 12:00 μέχρι τις 24:00, για πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ως βορειοανατολικούς ανέμους, εντάσεως 6 μποφόρ εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, που σημειώνει ότι χαμηλή πίεση επηρεάζει τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Οι άνεμοι αναμένεται να επηρεαστούν τα ανατολικά και τοπικά τα νότια και τα βόρεια παράλια.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, ενώ η ορατότητα θα είναι καλή, με την θερμοκρασία θάλασσας να κυμαίνεται στους 19°C.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές.

Ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες οι δρόμοι στα ορεινά

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη αστυνομική ανακοίνωση για το οδικό δίκτυο, η  χιονόπτωση και παγετός στις περιοχές Τροόδους, εξακολουθούν να επηρεάζουν το οδικό δίκτυο στα ορεινά λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, με την Αστυνομία να συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων. 

Ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

Περιοχή Λεμεσού: Πλατρών-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους, Προδρόμου-Τροόδους, Αμίαντου-Καρβουνά, Καρβουνά-Κυπερούντας-Αγρού.

Περιοχή Μόρφου: Καλοπαναγιώτη-Μουτουλλά, Πεδουλά-Προδρόμου, Προδρόμου-Λεμίθου, Κακοπετριάς-Pinewood-Πεδουλά, Κακοπετριάς-Καρβουνά, Κύκκου-Πεδουλά-Τσακκίστρας.

Περιοχή Λευκωσίας: Παλαιχωρίου-Αγρού, Φαρμακά-Οδούς, Ασκά-Φτερικουδίου, Φτερικουδίου-Άλωνας-Πλατανιστάσας, Άλωνας-Πολυστύπου, Πολυστύπου-Λαγουδερών, Λαγουδερών-Χαντριών,  Λαγουδερών-Ξυλιάτου.

Ανοικτοί αλλά επικίνδυνα ολισθηροί λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, είναι οι δρόμοι: Παλαιχωρίου-Ασκά, Παλαιχωρίου-Φαρμακά,  Τσακκίστρας-Κάμπου

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο στις αστικές περιοχές, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, που καλούνται να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο