Απαραίτητη η προσέλκυση νέων επαγγελματιών στις δημόσιες μεταφορές

Η προσέλκυση νέων επαγγελματιών είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των δημόσιων μεταφορών, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, μιλώντας στα βραβεία προσωπικού της Cyprus Public Transport, τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία των βραβείων για Ασφαλείς Οδηγούς ήταν το υψηλότερο, επισημαίνοντας ότι οι διακριθέντες οδηγοί οδηγούν καθημερινά επί 8 ώρες την ημέρα για 4 συνεχή χρόνια χωρίς κανένα ατύχημα.

Προστίθεται ότι τα βραβεία υπογραμμίζουν «την αφοσίωση της CPT στη δημιουργία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού συστήματος δημόσιων μεταφορών σε Λευκωσία και Λάρνακα, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της εταιρείας για τη διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, την προώθηση μίας ισχυρής κουλτούρας ασφάλειας και τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της».

Όπως αναφέρεται, στην τελετή παρέστη και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι πολλές, το προσωπικό της εταιρείας παραμένει σταθερό και αφοσιωμένο στο καθήκον του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με ευγένεια και επαγγελματισμό», προσθέτοντας ότι «η έλλειψη νέων στο επάγγελμα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και η προσέλκυση νέων επαγγελματιών είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των δημόσιων μεταφορών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,8 εκατομμύρια
Ομόφωνα «ναι» από τη Βουλή για παράταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία μέχρι τα 22 έτη
Μόνο το 35% αποφοίτων βρίσκει εργασία στον τόμεα του-Περιορισμένες ευκαιρίες πρακτικής
Νόμος για υποχρεωτική ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών από τα νηπιαγωγεία
Εν μέσω εντάσεων και αντιπαραθέσεων ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ξενόγλωσσα προγράμματα
Νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τουρκοκυπριακών περιουσιών ενέκρινε η Βουλή-Όσα αλλάζουν
Πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις-Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Σημαντική και ξεχωριστή χαρακτήρισε τη συνάντηση Άτυπου Συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος η Παναγιώτου
Εντείνονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πιθανή έκδοση του Σενέρ Λεβέντ στην Τουρκία