Κλειστός για δύο χρόνια για ερασιτεχνική αλιεία ο υδατοφράκτης Μαυροκόλυμπου
19:38 - 05 Φεβρουαρίου 2025
Κλειστός για σκοπούς ερασιτεχνικής αλιείας θα παραμείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια ο υδατοφράκτης Μαυροκόλυμπου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών λόγω της αποστράγγισης του υδατοφράκτη Μαυροκόλυμπου, στην επαρχία Πάφου, ο υδατοφράκτης κηρύσσεται κλειστός για σκοπούς ερασιτεχνικής αλιείας.
Με την επιδιόρθωση της βλάβης και την εισροή ικανοποιητικής ποσότητας νερού στον υδατοφράκτη, το Τμήμα θα προχωρήσει σε εμπλουτισμό μητρικών αποθεμάτων ψαριών με σκοπό την αποκατάσταση των ιχθυοπληθυσμών, αναφέρεται.
Η όλη διαδικασία, μέχρι και την ανάκαμψη των ιχθυοπληθυσμών, είναι χρονοβόρα, προστίθεται στην ανακοίνωση και για τον λόγο αυτό ο υδατοφράκτης θα παραμείνει κλειστός για σκοπούς ερασιτεχνικής αλιείας για περίοδο δύο χρόνων τουλάχιστον.
Πηγή: ΚΥΠΕ