Έρμαιο διάβρωσης η ακτή της Λάρνακας λόγω πλάνου ανάπτυξης

Για ακόμα ένα χρόνο τουλάχιστον θα παραμείνει χωρίς προστασία από τη διάβρωση η ακτή της Λάρνακας, στις περιοχές από την κοινότητα Κιτίου μέχρι τις παράλιες περιοχές της κοινότητας Αγίου Θεοδώρου. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, πρόκειται για ένα ζήτημα που ο ίδιος παρακολουθεί για περισσότερα από 20 χρόνια και απέδωσε την έλλειψη προστατευτικών έργων, στο γεγονός ότι υπάρχει πλάνο για έργα ανάπτυξης στην περιοχή.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην Επιτροπή έπειτα από εισήγηση των Βουλευτών ΔΗΚΟ Χρίστου Ορφανίδη, ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη και Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, με τους Βουλευτές να ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, να επανέλθουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, παρουσιάζοντας τα μέτρα που θα έχουν περιλάβει στον προϋπολογισμό τους, ειδικά για την προστασία του παραλιακού μετώπου.

«Ακούμε μια σειρά από υποσχέσεις, ακούσαμε για δημιουργία πολιτικής, ακούσαμε για μελέτες, για οικολογικές αξιολογήσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο κ. Θεοπέμπτου, επισημαίνοντας, όμως ότι το πρόβλημα συνεχίζεται και η διάβρωση γίνεται χειρότερη.

«Υπάρχουν σημεία που χρειάστηκε θωράκιση ο δρόμος για να μην πέσει στη θάλασσα, υπάρχει ένα σπίτι υπό ανέγερση, το οποίο μπορεί να καταλήξει στο νερό, ενώ και χωράφια διαλύονται μέσα στην θάλασσα και δεν έχει αξιωθεί η πολιτεία να πάρει μέτρα προστασίας», ανέφερε ο κ. Θεοπέμπτου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για ποιο λόγο δεν υπάρχουν μέτρα μέχρι στιγμής, εφόσον όλοι παραδέχονται το πρόβλημα, όπως ο ίδιος είπε, ο κ. Θεοπέμπτου απάντησε ότι η αιτία βρίσκεται σε πλάνο που υπάρχει για την περιοχή, ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη πάνω στη θάλασσα με ιδιωτική παραλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»