Στις 76,000 ευρώ οι μισθοί του Γιαννάκη σε τέσσερα χρόνια ενώ βρίσκεται σε διαθεσιμότητα-Έθεσε θέμα ο Χριστοφίδης

Θέμα για την καταβολή μισθολογικών δικαιωμάτων στον πρώην Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, την ώρα που ο ίδιος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και εναντίον του εκκρεμεί δικαστική διαδικασία, έθεσε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, τονίζοντας πως όταν συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια, το καλοκαίρι του 2025, από την ημέρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, το κράτος θα έχει πληρώσει πάνω από 76,000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επεσήμανε πως έστειλε επιστολή στον Οργανισμό για την υπόθεση του κ. Γιαννάκη Γιαννάκη, για να λάβει ενημέρωση. Ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε πως ο κ. Γιαννάκης είναι σε διαθεσιμότητα από την ημέρα που ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία εναντίον του τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2025 θα συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια.

«Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο κ. Γιαννάκη όπως είναι ο κανονισμός, λαμβάνει το μισό του μισθό. Με τη δική μου ενημέρωση, όταν θα συμπληρωθούν 48 μήνες διαθεσιμότητας, το κράτος θα έχει πληρώσει σε μισθούς σε ένα άτομο που δεν εργάζεται και είναι στο δικαστήριο 76,800 ευρώ».

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε πως αυτή η κατάσταση ακολουθεί μία άλλη κατάσταση, που η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει εγείρει, ότι όταν κάποιος πάει για απόσπαση δεν μπορεί να λαμβάνει περισσότερο μισθό από την απόσπαση. Συγκεκριμένα, η αναφορά αφορούσε το διορισμό της τέως αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου, με τον κ. Χριστοφίδη να αναφέρει πως ο μισθός της δεν άλλαξε, αλλά έγινε προσπάθεια για να υποβληθούν υπερωρίες και επιπλέον επιδόματα.

«Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, οδεύει προς τη συνταξιοδότηση και είναι να διερωτάται κάποιος για ποιο λόγο να περιμένει κάποιος ετυμηγορία. Η ετυμηγορία είναι ότι τα πληρώνει ο κυπριακός λαός. Αυτή είναι η ουσία της ιστορίας».

Στις αναφορές του κ. Χριστοφίδη θέλησε να απαντήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ότι παλαιότερα ακόμη και αν κάποιος έμπαινε φυλακή, λάμβανε μισθούς και αυτό άλλαξε με παρέμβαση της Βουλής. Σημείωσε πως κάποιος δεν μπορεί να ελέγξει πόσο καιρό είναι σε διαθεσιμότητα και το πρόβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι οι 76,000 ευρώ, αλλά το πώς διορίστηκε το συγκεκριμένο πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Με εμβάθυνση στην ασφάλεια η συνάντηση Πάλμα και Δένδια-Δεσμεύτηκαν να προασπιστούν την ειρήνη
Όσα αλλάζει το Νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Μετακίνηση οπαδών, σύγχρονα CCTV και επαγγελματίες επιτηρητές
Κατασχέθηκαν πάνω από 600 κιλά κάνναβης το 2024-Εμφανίστηκαν επικίνδυνα ζελεδάκια και μπισκότα
Άστεγος μπήκε στα γραφεία των ΥΚΕ για να κοιμηθεί-Συνελήφθη αλλοδαπός και οδηγήθηκε στο Δικαστήριο (pics&vid)
Πήγε μεταμφιεσμένος ο πατέρας του τρίχρονου Άγγελου στην Κρήτη για να τον δει-«Του έλεγε, πάρε με μπαμπά»
Συμφωνούν ότι διαφωνούν για τους 297 Συμβασιούχους Αστυνομικούς-«Θα πετάξουμε την εκπαίδευση στον κάλαθο»
Εγκρίνεται από το Υπουργικό το Νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Δίνει εξουσία στην Αστυνομία για απαγόρευση μετακίνησης
Εντοπίστηκε βόμβα έξω από κτηματομεσιτικό-Δεν εξερράγη λόγω αστοχιών των υλικών
Στις 76,000 ευρώ οι μισθοί του Γιαννάκη σε τέσσερα χρόνια ενώ βρίσκεται σε διαθεσιμότητα-Έθεσε θέμα ο Χριστοφίδης
Έφτασε στον Πειραιά η σορός του τρίχρονου Άγγελου-Σήμερα η κηδεία του