Ενημερώθηκε από ΠτΔ για το Κυπριακό ο ΔΗΣΥ-Στηρίζει κάθε θετική προσπάθεια, προτάσσει τον ρεαλισμό

«Βρισκόμαστε ίσως στην κρισιμότερη καμπή για το Κυπριακό, μετά το 1974, και είναι εδώ που θα κριθεί κατά πόσο θα κρατηθεί ζωντανή ή όχι η προοπτική για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων» δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μετά από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κ. Δημητρίου, την οποία πλαισίωναν μέλη της ηγεσίας και της Ομάδας Κυπριακού, επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα για συλλογική δράση υπογραμμίζοντας: «Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη τη δεδομένη στιγμή και πρέπει να συμβάλουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις προσπάθειες ενίσχυσης των θέσεων της δικής μας πλευράς».

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να συμβάλει στον υπέρτατο στόχο που δεν είναι άλλος από την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας.

Γι’ αυτό τον λόγο, εξήγησε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «ζητήσαμε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε αναλυτικά τις δικές μας πολιτικές εκτιμήσεις και εισηγήσεις, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε απέναντι στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η δική μας πλευρά.»

Σε ερώτηση εάν είναι αισιόδοξη ή απαισιόδοξη μετά τα όσα άκουσε διευκρίνισε ότι δεν είναι θέμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας. «Είναι θέμα ρεαλισμού. Να γνωρίζουμε τι έχουμε να διαχειριστούμε. Να σκεφτούμε στρατηγικά, να αναλύσουμε σωστά τα πολιτικά δεδομένα που αφορούν το Κυπριακό και έχουν να κάνουν και με τις εξελίξεις στην περιοχή. Και έτσι υπεύθυνα να προχωρήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη και Τατάρ στην σκιά των απαράδεκτων τουρκικών δηλώσεων
Ευχαριστίες Χριστοδουλίδη σε Πρόεδρο ΗΑΕ για τις μονάδες αφαλάτωσης
Συμφωνία Κύπρου και Ισραήλ για ηλεκτρική διασύνδεση εντός του 2025
N. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος έτοιμη να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα
Πτήσεις μαχητικών στο FIR Λευκωσίας λόγω στρατιωτικής άσκησης
Τίναξε στον αέρα την προσπάθεια για καλό κλίμα ενόψει συζήτησης των ΜΟΕ ο Ερντογάν
Διακανονισμό για «Αφροδίτη» και «Αμάλθεια» συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου
Ευχαριστίες Αμπάς για αλληλεγγύη Κύπρου στη συνάντηση με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Εξήρε τις στενές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ στη συνάντηση με ΠτΔ ο Νετανιάχου-Πώς σχολίασε την επίθεση στο αεροδρόμιο
Μ. Σολομωνίδης: Οι πόρτες της ΕΔΕΚ είναι ανοικτές για όλους