Ενημερώθηκε από ΠτΔ για το Κυπριακό ο ΔΗΣΥ-Στηρίζει κάθε θετική προσπάθεια, προτάσσει τον ρεαλισμό

«Βρισκόμαστε ίσως στην κρισιμότερη καμπή για το Κυπριακό, μετά το 1974, και είναι εδώ που θα κριθεί κατά πόσο θα κρατηθεί ζωντανή ή όχι η προοπτική για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων» δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μετά από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κ. Δημητρίου, την οποία πλαισίωναν μέλη της ηγεσίας και της Ομάδας Κυπριακού, επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα για συλλογική δράση υπογραμμίζοντας: «Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη τη δεδομένη στιγμή και πρέπει να συμβάλουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις προσπάθειες ενίσχυσης των θέσεων της δικής μας πλευράς».

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να συμβάλει στον υπέρτατο στόχο που δεν είναι άλλος από την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας.

Γι’ αυτό τον λόγο, εξήγησε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «ζητήσαμε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε αναλυτικά τις δικές μας πολιτικές εκτιμήσεις και εισηγήσεις, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε απέναντι στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η δική μας πλευρά.»

Σε ερώτηση εάν είναι αισιόδοξη ή απαισιόδοξη μετά τα όσα άκουσε διευκρίνισε ότι δεν είναι θέμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας. «Είναι θέμα ρεαλισμού. Να γνωρίζουμε τι έχουμε να διαχειριστούμε. Να σκεφτούμε στρατηγικά, να αναλύσουμε σωστά τα πολιτικά δεδομένα που αφορούν το Κυπριακό και έχουν να κάνουν και με τις εξελίξεις στην περιοχή. Και έτσι υπεύθυνα να προχωρήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Περιέγραψαν τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν στο Ισραήλ όσοι αφίχθηκαν στην Κύπρο-Κρύβονταν στα καταφύγια
Κόκκινη στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Κρίνουν ανίκανη την Αστυνομία να ανταποκριθεί βουλευτές και σωματεία
Με δύο αλλαγές κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις
Έκρηξη σε νοσοκομείο στην Ελλάδα-Πληροφορίες για τραυματίες
Εκτός υπηρεσίας την ώρα του ερωτικού βίντεο ο ένας εκ των δύο αστυνομικών-Αντιμετωπίζουν πέντε αδικήματα
Απέστελνε παραπλανητικά μηνύματα και απέσπασε τρεις χιλιάδες ευρώ-Καταζητείται 29χρονος
Συγκλονιστικό βίντεο-Πατέρας καταρρέει όταν μαθαίνει πως ο γιος του ανασύρθηκε νεκρός στο Κίεβο
Στην Κύπρο με πλοίο εκατοντάδες Ισραηλινοί-Αναμένεται δεύτερο δρομολόγιο από τη Χάιφα
Ζητά θέσπιση στρατηγικής για η αντιμετώπιση της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους η Επίτροπος Διοικήσεως
H εκτίμηση πρώην συμβούλου του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ-«Μόλις είδαμε το νέο Περλ Χάρμπορ, το Ισραήλ αυτοκαταστρέφεται»