Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΚΔ έτοιμη να συμβάλει στην επίτευξη κοινών ευρωπαϊκών αμυντικών στόχων

Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος μέλος της ΕΕ, σε μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, είναι έτοιμη ως έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν, να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί και να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των κοινών ευρωπαϊκών στόχων, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την «απόλυτη ικανοποίησή» του για τις συζητήσεις και το αποτέλεσμα κατά τη χθεσινή άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, σε σχέση με την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ, η οποία όπως είπε ανάμεσα σε άλλα, «θα συμβάλει καθοριστικά και στην επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας και της ανάδειξης του γεωστρατηγικού ρόλου της ΕΕ στο σημερινό ασταθές διεθνές περιβάλλον»

Περαιτέρω, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι «σε συνέχεια των όσων συζητήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά αμέσως στις αναγκαίες προεργασίες, τόσο σε θέματα που άπτονται της δημοσιονομικής πτυχής του θέματος όσο και σε θέματα που αποσκοπούν στην ενίσχυση και ώθηση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας».  

«Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος μέλος της ΕΕ, σε μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, είναι έτοιμη, ως έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν, να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί και να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των κοινών ευρωπαϊκών στόχων. Είναι, επίσης, εντός αυτού του πλαισίου που λήφθηκαν και οι πρόσφατες αποφάσεις για επέκταση της Αεροπορικής  Βάσης “Ανδρέας Παπανδρέου”, για αναβάθμιση της Ναυτικής Βάσης “Ευάγγελος Φλωράκης”, αλλά και για τη στήριξη της κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας, με τις τεράστιες πολυεπίπεδες προοπτικές που υπάρχουν», καταλήγει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Τη σταθερή αλληλεγγύη της Λιθουανίας στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο Ναουσέντα
Προκλητική παρουσία «ελληνόφωνων ακαδημαϊκών και πολιτικών παραγόντων» στα κατεχόμενα καταγγέλλει το ΕΛΑΜ
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα συνεχίσουν να ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας με Λιθουανία
Παραδόθηκε στον Υφ. Μετανάστευσης το εκσυγχρονισμένο ν/σ για τους πρόσφυγες