ΒΙΝΤΕΟ: Κατολισθήσεις στην Καλντέρα λόγω των συνεχών σεισμών-Συνεχείς οι δονήσεις

Η Σαντορίνη και άλλα νησιά των Κυκλάδων συνεχίζουν να δονούνται από σεισμούς, με τη σεισμική δραστηριότητα να παραμένει έντονη και αισθητή. Σεισμοί μεταξύ 4,5 και 4,9 Ρίχτερ καταγράφονται διαρκώς, χωρίς ωστόσο να θεωρείται ότι μπορούν να εκτονώσουν το φαινόμενο.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα Forecast Weather Greece στο Facebook, καταγράφεται ο ήχος των συνεχών δονήσεων, ενώ παράλληλα διακρίνονται κατολισθήσεις στην Καλντέρα.

Κατολίσθηση σημειώθηκε επίσης λίγο μετά τις 12:30 και στον όρμο του Αθηνιού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για κίνδυνο κατολισθήσεων λόγω των αλλεπάλληλων σεισμών που σημειώνονται εδώ και λίγα 24ωρα. Πρόκειται για τις περιοχές:

  • Αμμούδι
  • Αρμένη
  • Παλιό Λιμάνι Φηρών

«Δεν αποκλείουμε έναν ισχυρότερο σεισμό»

Στο χορό των Ρίχτερ που χτυπούν τις τελευταίες ημέρες ανοιχτά της Σαντορίνης, αναφέρθηκε και ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδίλης δηλώνοντας στην ΕΡΤ3 ότι: «Το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έχουμε ενεργοποίηση ενός ρήγματος, το οποίο έχει μήκος πάνω από 20 χιλιόμετρα και το οποίο ρήγμα στο παρελθόν, το 1956, έδωσε ένα πολύ ισχυρό σεισμό στην περιοχή της τάξης των 7.3 Ρίχτερ.

Έχουμε μια έντονη δραστηριότητα πάνω στον χώρο αυτό και καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί σε καμία περίπτωση. Έχουμε πάρα πολλούς σεισμούς με μεγέθη πάνω από 4 Ρίχτερ πολύ κοντινούς χρονικά και χωρικά», πρόσθεσε.

«Δεν αποκλείουμε έναν ισχυρότερο σεισμό. Δεν αποκλείουμε κάτι τέτοιο, κατά την άποψή μου δεν είναι το πιθανότερο, αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκλειστεί», κατέληξε.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Μετρούν ζημιές στην Εθνική Πινακοθήκη μετά τους βανδαλισμούς του βουλευτή-«Δεν ξαναζήσαμε κάτι τέτοιο»
Συναγερμός στη Βόρεια Θάλασσα-Συγκρούστηκαν πλοία, το ένα έπιασε φωτιά, μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη
Κίνδυνος ενός νέου Ιράκ σε μια τετρατομημένη Συρία-Φρικαλεότητες, κατάσταση φόβου και τρομοκρατίας
Εκτός ορίων ο Τατάρ-«Αν θέλετε συμφωνία, ας υπογράψουμε όλοι μαζί λύση δύο κρατών»
«Η Σαγήνη του Αλλόκοτου»-Η έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη που εξόργισε τον Νίκο Παπαδόπουλο
Τα λαθραία τσιγάρα και το μήνυμα στην Greek Mafia με τη δολοφονία Ζαμπούνη-«Καθαρίσαμε τα πράγματα»
Βουλευτής της Ελλάδας έσπασε εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη επειδή τα θεωρούσε βλάσφημα
Η ανάρτηση Νίκου Πλακιά για τις φωτογραφίες με τα βουνά από μπάζα-«Ο πρωθυπουργός γνώριζε;»
«Όταν εισέβαλαν στο κτήριο, σκεφτήκαμε ότι τελειώσαμε»-Συγκλονιστικές μαρτυρίες αμάχων στη Συρία
Απολύθηκε η νηπιαγωγός που απείλησε παιδί ότι θα το πετάξει από το παράθυρο