Ουρές στο λιμάνι της Σαντορίνης-Φεύγουν οι κάτοικοι «μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση»

Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι της Σαντορίνης, καθώς αρκετοί κάτοικοι αποφασίζουν να αποχωρήσουν προσωρινά από το νησί λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας. Οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται με κάθε διαθέσιμο μέσο, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, με τα πλοία και τις πτήσεις να καταγράφουν πληρότητες.

Έντονη είναι η κινητικότητα στο λιμάνι, με ουρές να σχηματίζονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων, ενώ οι επιβάτες περιμένουν υπομονετικά να επιβιβαστούν στα πλοία που αναχωρούν με αυξημένη πληρότητα προς Πειραιά, Κρήτη και Κυκλάδες. «Αποφασίσαμε να φύγουμε για λίγες ημέρες μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση» αναφέρει κάτοικος του νησιού, τονίζοντας πως η αβεβαιότητα για τη σεισμική εξέλιξη επηρεάζει την καθημερινότητά τους.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, με τη ζήτηση να είναι αυξημένη. Παράλληλα, οι πτήσεις από τη Σαντορίνη προς την Αθήνα εμφανίζονται σχεδόν πλήρεις. Προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον πτήσεις από τη Σαντορίνη προς την Αθήνα σήμερα, ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους ειδικούς, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα στην περιοχή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Οι πιλότοι του Canadair περιγράφουν τα όσα συνέβησαν στην αναγκαστική προσθαλάσσωση-«Ήμασταν μιάμιση ώρα μέσα στη θάλασσα»
Ένταση στη δίκη της Κυριακής-«Δεν ήρθες να δεις τα κατορθώματά σου, ούτε η μάνα σου, που σου έδωσε το μαχαίρι»
Ανείπωτη τραγωδία στο Ηράκλειο-Βρέφος 18 μηνών πνίγηκε από σουβλάκι
Μεγάλη αναζωπύρωση πάνω από τη Λαύκα στον Φενεό Κορινθίας
Παιδί ΑμεΑ και η συνοδός του ταξίδεψαν στο γκαράζ ενός ferry boat από Θάσο λόγω έλλειψης ράμπας
Πατέρας στη Ρόδο βίαζε την κόρη του για χρόνια-Τεστ DNA έδειξε πως το παιδί της είναι δικό του
Συγκλονισμός στην Ελλάδα... Παράτησε νεκρή την πρώην του και έστελνε SMS από το κινητό της στη μητέρα της
Σεισμός 5.1 Ρίχτερ στην Κρήτη-Αισθητός σε Χανιά και Ηράκλειο
Σπάει τη σιωπή της η μητέρα του Παναγιωτάκη-Η Μουρτζούκου σκότωσε το παιδί μου και έπαιζε θέατρο
Η φωτογραφία του Πολωνού καθηγητή λίγο πριν τη δολοφονία-Την τράβηξε η πρώην σύζυγος