Υποστηρίζει πως ζήτησε μη διεξαγωγή του αγώνα η Αστυνομία-Καμία αναφορά στις εκθέσεις που παράλαβε η ΚΟΠ

Βγαίνει μπροστά η Αστυνομία, σε σχέση με τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Αρένα, μετά τη λήξη του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΑΕΛ, η οποία διαμηνύει ότι μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, εξού και ο υπεύθυνος ασφαλείας ανέφερε στον διαιτητή πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του αγώνα.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε πως, «υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στο ΑΕΚ – ΑΕΛ στο στάδιο ΑΕΚ Αρένα. Να αναφέρω ότι δυστυχώς έγινε και ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας μια ώρα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα».

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι ο αξιωματικός ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την αστυνόμευση ζήτησε τη μη διεξαγωγή. Ο διαιτητής έκρινε ότι αν δεν γίνει κάτι στο μεταξύ θα γίνει ο αγώνας. Έγινε ο αγώνας πήγαν όλα καλά εντός γηπέδου. Με την αποχώρηση των οπαδών των δύο ομάδων και ενώ είχε διευθετηθεί να μην έρθει αντιμέτωπη η μία ομάδα με την άλλη, δέχτηκε επίθεση η Αστυνομία».

Υπενθυμίζεται πως, μετά το πέρας του αγώνα οπαδοί έριξαν πέτρες, μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες κατά μελών της Αστυνομίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας αστυνομικού, η οποία μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες.

Όπως τόνισε η Κυριακή Λαμπριανίδου, «είναι πολύ σοβαρά αυτά τα πράγματα, χθες μπορούσαμε να χάσουμε και τη ζωή της συναδέλφου μας η οποία ευτυχώς φορούσε αντιοχλαγωγική στολή και δεν την διαπέρασε η ναυτική φωτοβολίδα. Έχει τραυματιστεί η κοπέλα, είναι καλά στην υγεία της και βγήκε από το νοσοκομείο. Φρουρείται η περιοχή και θα συνεχίσουμε τις έρευνες».

Πληροφορίες του REPORTER, αναφέρουν ότι από τις εκθέσεις που παρέλαβε η ΚΟΠ, μετά το τέλος του αγώνα, τόσο από τον διαιτητή της αναμέτρησης, όσο και από τον παρατηρητή, δεν αναφέρεται σε οποιοδήποτε σημείο ότι υπήρξε σύσταση από την Αστυνομία, για μη διεξαγωγή του αγώνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΚΟΠ σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, όταν η Αστυνομία ζήτησε τη μη μετακίνηση οπαδών, στη βάση πληροφοριών, έδρασε άμεσα, ενώ πριν τον χθεσινοβραδινό αγώνα δεν υπήρξαν τέτοιους είδους παραστάσεις από τις Αρχές.

Επιπρόσθετα, μετά το τέλος του αγώνα οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη στη σύλληψη 33χρονου για εξύβριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Κάνει «ό,τι είναι δυνατόν» η Αστυνομία για το μπαράζ εγκλημάτων στη Λεμεσό αλλά «αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι»
Νέα βίντεο στη δίκη Περικλέους-Καταγράφηκε από κάμερα οχήματος με όπλο στα χέρια ο χάκερ
ΒΙΝΤΕΟ: Θερμές εργασίες προκάλεσαν πυρκαγιά στη Λάρνακα-Προστατεύτηκε κατοικία
Δικαστής απέρριψε διάταγμα της ΥΚΑΝ και μετά... πήγαν σε άλλον που ενέκρινε-Έδειξε κατάχρηση το Ανώτατο
Ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε 37χρονο για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
Έστειλαν ταχυδρομικό δέμα με ναρκωτικά σε 34χρονο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας
Εντόπισαν τον 30χρονο για τις ένοπλες ληστείες, διέφυγε και τελικά συνελήφθη στη Λευκωσία-Τον έκαψε ο συνεργός
Τέξας η Λεμεσός, ανεξέλεγκτη η κατάσταση-Πέντε βομβιστικές επιθέσεις, γάζωμα υποστατικών και πίσω από τα γεγονότα η Αστυνομία
Aπό υπερθέρμανση ελαστικού προκλήθηκε η φωτιά στο φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο
Οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημα του μετά από τροχαίο