Ημέρα μνήμης και οργής για τα θύματα των Τεμπών-Ένωσαν φωνές με την Ελλάδα στην Κύπρο

Με αίτημα να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, διεξήχθησαν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου οι απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας, ακριβώς δύο χρόνια από τη «μαύρη επέτειο» της τραγωδίας με τους 57 νεκρούς.

Η Ελλάδα κατέβασε ρολά, καθώς πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις σε πάρα πολλές πόλεις, πέραν της Αθήνας, ενώ η μνήμη των θυμάτων τιμάται και στο εξωτερικό. Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα και στην Κύπρο, οι οποίες ήταν αρκετά μαζικές για τα κυπριακά δεδομένα.

Το ραντεβού πολιτών, σωματείων και οργανώσεων στην Ελλάδα δόθηκε στις 11:00 στο Σύνταγμα, όπου οικογένειες, μικροί, μεγάλοι, μαθητές και εργαζόμενοι ένωσαν τις φωνές τους, στέλνοντας ένα ηχηρό ειρηνικό μήνυμα προς την πολιτεία, χωρίς παράσιτα.

Μετά το τέλος των διαμαρτυριών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με την Αστυνομία να απαντά με χρήση δακρυγόνων.

Δείτε πώς εκτυλίχθηκαν οι διαμαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο:

Δειτε Επισης

Ποινές με αναστολή και πρόστιμα σε πέντε νεαρούς το Δικαστήριο για την επίθεση εναντίον πετοσφαιριστών του Παφιακού
Καταγγελίες για σεξισμό εναντίον του Νίκου Πελετιέ-Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος
Αναποδογυρίστηκε διπλοκάμπινο μετά από τροχαίο στη Λεμεσό
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε δύο ανήλικους και 21χρονο για ληστεία και επίθεση σε ντελιβερά
Το Ανώτατο Συνταγματικό ακύρωσε απόφαση εφετείου για τελωνειακή οφειλή
Καίει Γιαννάκη το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-«Δεν έλαβε ποτέ πτυχίο, παρακολούθησε κάποια μαθήματα»
Αντεξετάστηκε ο γραφολόγος στη δίκη εντός δίκης της Γερμανίδας φερόμενης σφετερίστριας
Σύλληψη, καταγγελίες, πρόστιμα και έλεγχοι σε υποστατικά της Λεμεσού
Πίσω από τα κάγκελα για τέσσερις μέρες ο 47χρονος για το κύκλωμα ψεύτικων εράνων-Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο
Υπό κράτηση το ζεύγος ιδιοκτητών σκύλων που επιτέθηκαν σε 25χρονη και δύο ανήλικα-Δεν είχαν σήμανση