Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Σκανδαλώδεις οι απειλές σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα

Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε χθες Πέμπτη «σκανδαλώδεις» δηλώσεις του επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, που διεμήνυσε πως μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητη η καταφυγή σε «στρατιωτική επιλογή» για να τερματιστούν οι φιλοδοξίες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Σε συνέντευξή του στο μέσο ενημέρωσης Politico, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Γεδεών Σάαρ δήλωσε πως η Ισλαμική Δημοκρατία έχει εμπλουτίσει ποσότητα ουρανίου επαρκή για την κατασκευή «μερικών βομβών» και ότι ο χρόνος εξαντλείται.

«Θεωρώ πως για να αποτρέψουμε την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν, πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι αξιόπιστη στρατιωτική επιλογή», είπε ο κ. Σάαρ στο Politico. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε προχθές Τετάρτη.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, ο Εσμαΐλ Μπαγαεΐ, καταδίκασε τις δηλώσεις αυτές χθες Πέμπτη.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών κι άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι «συνεχίζουν να απειλούν το Ιράν με στρατιωτική δράση, ενώ η Δύση συνεχίζει να κατηγορεί το Ιράν επειδή έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί», ανέφερε μέσω X. «Αυτό είναι σκανδαλώδες και παράλογο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ θα «τελειώσει τη δουλειά» εναντίον του Ιράν με την υποστήριξη των ΗΠΑ, του κυριότερου συμμάχου του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Να αποκατασταθεί αμέσως η ανεμπόδιστη είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ζητά ο ΟΗΕ
Λιβερία, Κολομβία, Λετονία, Μπαχρέιν και Κονγκό στο ΣΑ ΟΗΕ το 2026
Πακιστανός δολοφόνησε 17χρονη influencer του TikTok γιατί δεν απαντούσε στα μηνύματά του
Κανόνες της ΕΕ για ευημερία σκύλων και γάτων προωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πήρε τους… δρόμους η σκόνη από τη Σαχάρα-Έφτασε στην Καραϊβική, πάει και στις ΗΠΑ
Κατά επιβολής ποινής σε αιτήτρια διεθνούς προστασίας που έφτασε με παιδιά στην Ιταλία το ΔΕΕ
Πενήντα «υπεράριθμοι» ελέφαντες θα σφαγιαστούν σε έναν φυσικό δρυμό της Ζιμπάμπουε
Οι ΗΠΑ θα μειώσουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία
Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών από την Κυβέρνηση
Αυτοκινητοπομπή βοήθειας ΟΗΕ χτυπήθηκε στο Νταρφούρ-Αναφέρθηκαν πολλαπλές απώλειες