Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη με θύμα 39χρονο Τούρκο

Το κίνητρο πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία και κυρίως το άτομο που κρατούσε το 9αρι πιστόλι και σκότωσε με δύο σφαίρες τον 39χρονο υπήκοο Τουρκίας έξω από το ΚΤΕΛ Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, εξακολουθούν να αναζητούν οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά, ο δράστης που κατέβηκε από το μαύρο αυτοκίνητο – τύπου 4Χ4 – και έριξε σε κοινή θέα εννιά σφαίρες στο όχημα που επέβαινε το θύμα με τον συμπατριώτη του, παραμένει άφαντος και έχει στηθεί ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να πέσει στα χέρια των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί εξέτασαν επί ώρες και με μεγάλη προσοχή τον οδηγό του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο 39χρονος, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει τι συνέβη τόσο κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όσο και τι ενδεχομένως προηγήθηκε νωρίτερα, αφού είχε φιλικές σχέσεις με το θύμα. Ωστόσο, ο μάρτυρας, εκτός από κάποια βασικά στοιχεία που έδωσε προανακριτικά, δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει παραπάνω στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

cats

Και αυτό γιατί δε μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις που δέχθηκε σχετικά με τα χαρακτηριστικά του δράστη και για το πόσα άτομα επέβαιναν συνολικά στο όχημα που επέβαινε ο «πιστολέρο», παρά μόνο θυμόταν ότι ένα άτομο βγήκε από αυτό και ξεκίνησε να πυροβολεί με στόχο να σκοτώσει τον 39χρονο και όχι τον ίδιο. «Και να τον δω δε θα τον αναγνωρίσω», φαίνεται να είπε συγκεκριμένα στους αστυνομικούς, θέλοντας να κάνει σαφές ότι δε συγκράτησε καμία λεπτομέρεια από το σωματότυπο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ανθρώπου που άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν προκύπτει δεύτερο άτομο – για την ώρα – που να είχε ενεργό ρόλο στην δολοφονική ενέδρα, αφού δεν φαίνεται να υπήρχε συνεργός, τουλάχιστον στο σημείο. Βέβαια, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να πει αν ο δράστης βγήκε από την πόρτα του οδηγού ή του συνοδηγού, όποτε το σενάριο για τη συμμετοχή κι άλλων ατόμων δεν έχει απομακρυνθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μυστήριο γύρω από τα κίνητρα της μαφιόζικης δολοφονίας με θύμα Τούρκο στη Θεσσαλονίκη

Το σημείο που διάλεξε ο δράστης προκειμένου να αφαιρέσει τη ζωή του 39χρονου, μόνο απομονωμένο δε θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς. Ουσιαστικά η ενέδρα στήθηκε στην είσοδο που οδηγεί στα ΚΤΕΛ Μακεδονία και περνούν δεκάδες οχήματα και πολίτες κάθε λεπτό. Επίσης, δεν χαρακτηρίζεται «τυφλό» σημείο, αφού υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας τριγύρω και συν τοις άλλοις ότι σε μικρή κοντινή απόσταση βρίσκεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και από τον κόμβο Δεδροποτάμου περνούν διαρκώς οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής όλα τα στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, με τα ακριβή κίνητρα να παραμένουν άγνωστα, ωστόσο κανείς δε μπορεί να απαντήσει γιατί ο δράστης ή οι δράστες «χτύπησαν» κατά τον συγκεκριμένο χρόνο, στο συγκεκριμένο σημείο.

cats

Οι εννέα κάλυκες και το θύμα

Στο σημείο του φονικού εντοπίστηκαν συνολικά εννέα κάλυκες, ενώ το θύμα φαίνεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα από δύο σφαίρες που δέχθηκε, μία στο κεφάλι και μία στην καρδιά.

Ο 39χρονος Τούρκος, που εκείνη την ώρα κρατούσε το τιμόνι του μαύρου Audi και δεν τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, είπε ότι θεωρεί πως η δολοφονική ενέδρα είχε ως αποκλειστικό στόχο τον φίλο του, που τραυματίστηκε θανάσιμα, καθώς όλες οι βολές από το πιστόλι είχαν στόχο προς αυτόν, όμως χωρίς να μπορεί να απαντήσει αναφορικά με τον λόγο.

Στο μεταξύ, τόσο ο 39χρονος Τούρκος που έχασε τη ζωή του, όσο και ο συμπατριώτης του που οδηγούσε, δηλώνουν ότι είναι κάτοικοι Αττικής και συγκεκριμένα ότι ο ένας διαμένει στην Αργυρούπολη και το θύμα στον Πειραιά.

Ο 39χρονος που έχασε τη ζωή του βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια ως άτομο που αιτήθηκε άσυλο, ενώ ο συμπατριώτης του έχει νόμιμη άδεια παραμονής. Και οι δύο δήλωσαν ότι ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ αμφότεροι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία και είχαν προσαχθεί στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικές ουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με δύο σφαίρες στην καρδιά και το κεφάλι σκότωσαν τον Τούρκο έξω από τα ΚΤΕΛ

Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό, οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες του μαφιόζικου χτυπήματος. Ήδη έχουν συλλέξει το υλικό από κάμερες ασφαλείας κοντινών επιχειρήσεων, ενώ έχουν αυξηθεί τα μπλόκα και οι έλεγχοι σε κάθε πιθανό σημείο όπου θα μπορούσε να διαφύγει το μαύρο όχημα – τύπου 4Χ4, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου, μετά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς, προσήχθη και κρατείται, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, συγκεκριμένα κάνναβης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σε νέα φάση οι έρευνες για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου–Στις Αρχές ο ιατρικός του φάκελος
ΒΙΝΤΕΟ: Έριξαν γκαζάκια σε πολυκατοικία στη Βάρκιζα-Εκεί έχει εξοχικό ευρωβουλευτής της ΝΔ
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη με θύμα 39χρονο Τούρκο
Μυστήριο γύρω από τα κίνητρα της μαφιόζικης δολοφονίας με θύμα Τούρκο στη Θεσσαλονίκη
Τέρμα στη παραφιλολογία βάζει ο δικηγόρος της οικογένειας Καλογήρου-Ο Βασίλης έπαιρνε την αγωγή πέντε χρόνια
Γεραπετρίτης: Ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων θα οδηγούσε σε περιφερειακή αστάθεια
Συνδέεται με σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα η φαρμακευτική ουσία στο σώμα του Βασίλη Καλογήρου
Με δύο σφαίρες στην καρδιά και το κεφάλι σκότωσαν τον Τούρκο έξω από τα ΚΤΕΛ
«Η βάση στην Αλεξανδρούπολη δεν είναι αμερικανική για να την κλείσουν οι ΗΠΑ»
Πυροβόλησαν δύο Τούρκους σε αυτοκίνητο έξω από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης-Σοβαρά τραυματίας ο ένας