Γυρίζουν ταινία προπαγάνδας «η Αϊσέ πήγε διακοπές» στα κατεχόμενα για τον «τον επικό αγώνα του τ/κ λαού»

Ο ιδρυτής και παραγωγός της εταιρείας Lacivert Media, Τζοσκούν Οζέρ, σε δηλώσεις του είπε ότι προχωρούν με τις ετοιμασίες για δημιουργία δύο κινηματογραφικών πλατό στην κατεχόμενη Ακανθού και στη Λεύκα για τα γυρίσματα ταινίας με τίτλο «Η Αϊσέ πήγε διακοπές».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Οζέρ ανέφερε ότι τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία θα είναι δίωρης διάρκειας, θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες. Σημείωσε ότι αναμένουν πως η ταινία θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο ή τον Ιανουάριο του 2026.

«Συνεχίζουμε με ενθουσιασμό τις προετοιμασίες της κινηματογραφικής μας ταινίας με τίτλο 'Η Αϊσιέ πήγε διακοπές', στην οποία θα αφηγηθούμε τον επικό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού για την ελευθερία. Το σενάριο της ταινίας μας για την περίοδο 1958-1974 έχει ολοκληρωθεί. Οι πρωταγωνιστές μας είναι σίγουροι, οι υπόλοιποι ηθοποιοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Η πλειοψηφία των ηθοποιών θα προέρχεται από την τουρκοκυπριακή κοινότητα», ανέφερε ο κ. Οζέρ.

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε αυτή την ισχυρή και δίκαιη ιστορία σε ένα ευρύ κοινό, διηγούμενοι την ιστορία αυτή στην πιο ακριβή κινηματογραφική γλώσσα. Αυτή η ταινία θα αποτελέσει επίσης ένα ισχυρό μέρος της αποστολής μας να διατηρήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και να την παρουσιάσουμε στον κόσμο», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απέσυρε την ποινική δίωξη Νεκτάριου για τα έργα οικοδομής στην Μονή ο Εισαγγελέας-Χαιρετίζει με... καρφιά η υπεράσπιση
Σεβασμός ΟΚΥπΥ στους νοσηλευτές-«Εργαζόμαστε για ένα σύστημα υγείας που τους ενισχύει»
Δύο καταδίκες για εμπορία προσώπων πίσω από υποθέσεις επαιτείας-Οργανωμένο έγκλημα βλέπει η Βουλή
Με δύο μάρτυρες συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση Al Jazeera-Ορίζοντας ο Ιούνιος για ολοκλήρωση της υπόθεσης
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
Κλειδί η οικιακή βοηθός για τον περίεργο χαμό οικογένειας στην Ελλάδα-Εμφανίστηκαν δύο ξαδέρφια
Νεαρός κρεμάστηκε στο πίσω μέρος τραμ στην Ελλάδα-Στην ΕΛ.ΑΣ. το επίμαχο βίντεο
Θρήνος για τον 31χρονο Γιώργο που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στη Ρόδο-Ήταν πατέρας δύο παιδιών
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο
Ετοιμάζουν εφαρμογή για τους αγρότες-Θα ενημερώνονται για αγρομετεωρολογικές και άλλες υπηρεσίες