Έκρυψε κοκαΐνη αξίας €10.000 στην... περούκα του και δοκίμασε να ταξιδέψει

Αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια ενός Κολομβιανού πολίτη να μεταφέρει λαθραία ποσότητα κοκαΐνης, την οποία είχε κρύψει μέσα σε περούκα που φορούσε, από τη χώρα του στην Ολλανδία.

Ο 40χρονος βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Rafael Nunez» της Καρθαγένης για να πάρει πτήση με προορισμό το Άμστερνταμ κι έχοντας γεμίσει την περούκα του με 19 σακουλάκια κοκαΐνης, συνολικού βάρους άνω των 220 γραμμαρίων και αξίας περίπου 10.000 ευρώ.

Ωστόσο, όταν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Κολομβίας «σκάναραν» την περούκα, εντόπισαν τα ναρκωτικά και προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο 40χρονος τέθηκε στη διάθεση της Γενικής Εισαγγελίας για το αδίκημα της διακίνησης, παρασκευής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η Κολομβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κοκαΐνης στον κόσμο και το 2023 θα σημειώσει νέο ρεκόρ στην παραγωγή του ναρκωτικού και στην καλλιέργεια των φύλλων κόκας από τα οποία παρασκευάζεται. Η καλλιέργεια φύλλων κόκας ήταν πέρυσι κατά 10% υψηλότερη από ό,τι το 2022, ενώ η παραγωγή κοκαΐνης αυξήθηκε κατά 53% από 1.738 τόνους σε 2.600, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η CIA «είδε» εξωγήινους στη Σελήνη, μυστική βάση με πύργους και ανθρωποειδή
Προφυλακτικό 200 ετών με «άτακτη» εικονογράφηση θα εκτεθεί σε ολλανδικό μουσείο
ΒΙΝΤΕΟ: Καμπίνα αεροπλάνου γέμισε καπνό μετά από έκρηξη power bank λίγο μετά την απογείωση
ΒΙΝΤΕΟ: Κύπριος στόλισε τρακτέρ , έφτιαξε μηχανισμό με ντουντούκες για να πάει σε γάμο και έγινε viral
BINTEO: Αυτοκίνητο καρφώθηκε στην οροφή κτιρίου
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτο περιστατικό σε πτήση-Περιστέρια... επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο
Της έβαλαν κατά λάθος 390.000 στον λογαριασμό-Πρόλαβε να αγοράσει από αυτοκίνητο και ψυγείο μέχρι... καπάκι τουαλέτας
ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε «τσακωτούς» τον άνδρα της και την ερωμένη του και την έδειραν στη μέση του δρόμου στην Ινδία
ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με το χαστούκι της συζύγου του Μακρόν στο Βιετνάμ-Πώς απαντά το Ελιζέ
Τα κουκλάκια Labubu αποσύρονται από τα ράφια στη Βρετανία επειδή... προκαλούν ατελείωτες ουρές