Νέα έκκληση του Διαχειριστή για εξοικονόμηση ρεύματος-Εκτός παραμένει η μονάδα στο Βασιλικό

Νέα έκκληση στους καταναλωτές να συνεχίσουν να εξοικονομούν ηλεκτρισμό και την Τρίτη απηύθυνε ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, «επειδή αναμένεται να επικρατήσουν και απόψε παρόμοιες συνθήκες με τις χθεσινές, απευθύνεται εκ νέου έκκληση στο καταναλωτικό να συνεχίσει να εξοικονομεί ηλεκτρισμό, στο μέτρο του δυνατού, κατά τις ώρες 6-9 μμ». Πέραν των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών, εξακολουθούν να παρουσιάζονται και προβλήματα στην ηλεκτροπαραγωγή.

«Ο ΔΣΜΚ επιθυμεί να ευχαριστήσει το καταναλωτικό κοινό για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής της χθεσινής ημέρας. Η συνεισφορά αυτή συνέβαλε στην επιτυχή διαχείριση της έκτακτης κατάστασης χωρίς να υπάρξουν διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγήκαν στην αντεπίθεση οι συντεχνίες της ΑΗΚ-Πυροβολούν Παπαναστασίου για την ανεπάρκεια ηλεκτρισμού

Όπως εξήγησε ο Διαχειριστής, η διακοπή της παροχής αποφεύχθηκε λόγω της έγκαιρης επιδιόρθωσης έκτακτων βλαβών σε μονάδες της ΑΗΚ και της ψύχραιμης και αποτελεσματικής διαχείρισης τόσο από το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας του ΔΣΜΚ, όσο και της ΑΗΚ Παραγωγή. «Κατά τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης επικράτησε καλός συντονισμός και συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, οριακή η επάρκεια παροχής-Προειδοποιούν οι συντεχνίες

«Η μονάδα παραγωγής Αρ. 1 του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού εξακολουθεί να παραμένει εκτός διαθεσιμότητας. Επειδή αναμένεται να επικρατήσουν και απόψε παρόμοιες συνθήκες με τις χθεσινές, απευθύνεται εκ νέου έκκληση στο καταναλωτικό να συνεχίσει να εξοικονομεί ηλεκτρισμό, στο μέτρο του δυνατού, κατά τις ώρες 6-9 μμ. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόηση», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Coral καταρρίπτει κάθε ρεκόρ, καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία-Ανησυχία για την ηλεκτροδότηση

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Επέκταση θερινού σχολείου στα ειδικά σχολεία ψήφισε η Βουλή
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Πράσινο Βουλής για επέκταση στους 12 μήνες του δικαιώματος διακοπής εργασίας από μητέρες
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα