Ο ΠτΔ συμμετέχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Αμυντικής Βιομηχανίας, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι χθες προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα, στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητηθεί, επίσης, η  ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και της ασφάλειας των κρατών μελών. 

Αναφέρθηκε ακόμη στην ομόφωνη προσέγγιση των μελών της ΕΕ, για ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας μέσα από συνεργασία και συμπράξεις όλων των κρατών μελών.

Πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσουμε σύντομα με τους δικούς της σχεδιασμούς, λαμβάνοντας υπόψη, ως ξεκάθαρη προϋπόθεση, τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στην παραγωγή των όποιών εξοπλιστικών προγραμμάτων αγοράζει η Κυπριακή Δημοκρατία και όχι μόνο.

Δειτε Επισης

Γυρίζουν ταινία προπαγάνδας «η Αϊσέ πήγε διακοπές» στα κατεχόμενα για τον «τον επικό αγώνα του τ/κ λαού»
Υποχρεωμένοι να υποβάλλουν εξαμηνιαίες αναφορές οι λομπίστες-Οι συστάσεις της Αρχής Κατά της Διαφθοράς
Για φήμες για επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό κάνει λόγο ο Ναμίκ Ταν, ενοχλεί το «περιβάλλον αδιεξόδου»
Β. Πάλμας: Η αμυντική βιομηχανία σε θέση να παράγει προϊόντα για ενίσχυση άμυνας
Ο ΠτΔ συμμετέχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Ανταποδίδει τα πυρά σε Κυβέρνηση ο Κουλλά για τις πολλαπλές συντάξεις-«Φρόντισε να κατοχυρώσει τον ΠτΔ»
Τέλος της εβδομάδας τίθεται σε ισχύ ο νόμος για το Πόθεν Έσχες-Τέσσερις μήνες διορία για υποβολή στοιχείων
Εξαπέλυσε πυρά κατά Κουλλά για πολλαπλές συντάξεις το Προεδρικό-«Εσκεμμένα επιχειρεί να παραπλανήσει»
«Λαϊκισμός» η απάντηση Κεραυνού στις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για πολλαπλές συντάξεις
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις ο Τατάρ-Θα επαναλάβει τη «λύση δύο κρατών»