Ο ΠτΔ συμμετέχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Αμυντικής Βιομηχανίας, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι χθες προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα, στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητηθεί, επίσης, η  ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και της ασφάλειας των κρατών μελών. 

Αναφέρθηκε ακόμη στην ομόφωνη προσέγγιση των μελών της ΕΕ, για ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας μέσα από συνεργασία και συμπράξεις όλων των κρατών μελών.

Πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσουμε σύντομα με τους δικούς της σχεδιασμούς, λαμβάνοντας υπόψη, ως ξεκάθαρη προϋπόθεση, τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στην παραγωγή των όποιών εξοπλιστικών προγραμμάτων αγοράζει η Κυπριακή Δημοκρατία και όχι μόνο.

Δειτε Επισης

Ελληνικά ΜΜΕ: Ανοίγει 38 χρόνια μετά τουρκικό λιμάνι για περίπου 1100 κυπριακά πλοία
Συνομιλίες ΠτΔ στο Βατικανό με αρχηγούς κρατών και άλλους αξιωματούχους-Πάει Ισπανία την Κυριακή (pics)
Το μήνυμα του ΠτΔ μετά την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου-«Εργάστηκε με αφοσίωση»
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απέτισε φόρο τιμής στον Πάπα πριν την έναρξη της κηδείας του
Αναχωρεί για το συνέδριο του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου-Θα θέσει τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας
Ν. Αναστασιάδης: Στήριξα Χριστοδουλίδη στον δεύτερο γύρο, θα ήταν καταλυτικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ σε μια συγκυβέρνηση
Η αποχώρηση Σιζόπουλου, η διάδοχος κατάσταση και ο ελέφαντας που βολτάρει στην ΕΔΕΚ
Κολλημένοι στα κατεχόμενα-«Δεν τηρήθηκε καμιά υπόσχεση προς Τ/κ»
Μεταβαίνει στο Βατικανό για την κηδεία του Πάπα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Μ. Ραουνά: Η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική επένδυση