Αποφεύχθηκαν στο παρά πέντε οι αποκοπές ρεύματος-Ρευστή η κατάσταση λόγω της αυξημένης ζήτησης

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκαν οι διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε αρκετές περιοχές, μετά την βλάβη που προκλήθηκε στη μονάδα παραγωγής Αρ. 1 στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού τις πρωινές ώρες.

Η αυξημένη ζήτηση λόγω του ψύχους πιέζει την κατάσταση, ωστόσο έγιναν προσπάθειες για επιτεύχθηκε η αποφυγή των διακοπών ρεύματος, εντούτοις τα δεδομένα είναι ρευστά και δεν αποκλείεται να υπάρχουν διακοπές.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι αποκοπές θα είναι ανά ημίωρο σε διαφορετικές περιοχές παγκύπρια, ωστόσο στο σενάριο αυτό, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην επηρεαστούν οι ορεινές περιοχές, οι οποίες επηρεάζονται, σε μεγαλύτερο μεγάλο βαθμό, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Νωρίτερα ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου απεύθυνε έκκληση προς το κοινό για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς αναμενόταν οριακή ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού μεταξύ 18:00 και 21:00 το βράδυ της Δευτέρας. Όπως σημείωσε «ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για επιδιόρθωση της βλάβης και το θέμα τυγχάνει προσεκτικής διαχείρισης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΡΑΕΚ, ΔΣΜΚ και ΑΗΚ), θα ήταν βοηθητικό το καταναλωτικό κοινό να εξοικονομεί ηλεκτρισμό, στο μέτρο του δυνατού, κατ’ αυτές τις ώρες».

Στο μεταξύ μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου σε δηλώσεις του διαβεβαίωνε πως υπάρχει επάρκεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μετά και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για πιθανές διακοπές.

Μάλιστα, ανέφερε πως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας «είναι υπεραρκετή», από συμβατικές γεννήτριες της ΑΗΚ, τα φωτοβολταϊκά συστήματα και τα αιολικά πάρκα.

Δειτε Επισης

Προωθεί σειρά νομοσχεδίων για βελτίωση της δημόσιας υγείας το Υπουργείο-«Το ΓεΣΥ ήρθε για να μείνει»
Έκανε πίσω η ΑΗΚ για αυξήσεις 7,5% στο ρεύμα-Υποβλήθηκε αίτημα για 3%
Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για Σχέδιο επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών
Τεκμηριωμένη απόφαση η απόλυση εργαζόμενης υποστηρίζει το Ογκολογικό-Εκφράζει απογοήτευση για την απεργία
Ενέκρινε ποσό €100 εκατομμυρίων για Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης για το 2025 το Υπουργικό
Συζήτησαν για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού Μιχαηλίδου και Αννίτα-«Να λειτουργεί υποστηρικτικά»
Εντός του έτους η κατάθεση νομοσχεδίου για την ειδική εκπαίδευση-Αντίδραση Μιχαηλίδου για τα απολυτήρια
Καθυστέρηση με τις μονάδες αφαλάτωσης-Από τέλη Ιουλίου τίθενται σε λειτουργία
Αντίδραση Αλαμπρίτη για έντυπο του ΟΚΥπΥ με αναφορά σε τρία φύλα-«Καλώ τον υπουργό να δώσει εξηγήσεις»
Ψάχνουν λύσεις πριν το καλοκαίρι για τα ξενόγλωσσα στη Βουλή-Προβληματισμοί και ανησυχίες βουλευτών