Δεν αποφεύχθηκαν οι διακοπές ρεύματος παρά τις διαβεβαιώσεις Παπαναστασίου-Στο κόκκινο η ζήτηση λόγω ψύχους

Από το βράδυ της Δευτέρας θα ξεκινήσουν οι διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές, μετά την βλάβη που προκλήθηκε στη μονάδα παραγωγής Αρ. 1 στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού τις πρωινές ώρες, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΡΑΕΚ, ΔΣΜΚ και ΑΗΚ), εντούτοις δεν κατέστη δυνατό να επιδιορθωθεί, με αποτέλεσμα, αφού η ζήτηση μετά τις 18:00 το απόγευμα είχε ξεπεράσει τη δυνατότητα παραγωγής, λήφθηκε απόφαση για διακοπές ρεύματος ανά ημίωρο σε διαφορετικές περιοχές παγκύπρια.

Παράλληλα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην επηρεαστούν οι ορεινές περιοχές, οι οποίες επηρεάζονται, σε μεγαλύτερο μεγάλο βαθμό, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Νωρίτερα ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου απεύθυνε έκκληση προς το κοινό για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς αναμενόταν οριακή ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού μεταξύ 18:00 και 21:00 το βράδυ της Δευτέρας. Όπως σημείωσε «ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για επιδιόρθωση της βλάβης και το θέμα τυγχάνει προσεκτικής διαχείρισης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΡΑΕΚ, ΔΣΜΚ και ΑΗΚ), θα ήταν βοηθητικό το καταναλωτικό κοινό να εξοικονομεί ηλεκτρισμό, στο μέτρο του δυνατού, κατ’ αυτές τις ώρες».

Διαβεβαίωνε επάρκεια ο Παπαναστασίου

Στο μεταξύ μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου σε δηλώσεις του διαβεβαίωνε πως υπάρχει επάρκεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μετά και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για πιθανές διακοπές.

Μάλιστα, ανέφερε πως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας «είναι υπεραρκετή», από συμβατικές γεννήτριες της ΑΗΚ, τα φωτοβολταϊκά συστήματα και τα αιολικά πάρκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οριακή η ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού τη Δευτέρα-Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας

Δειτε Επισης

Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία