«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν

«Bαρόνους του χάους» αποκάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Τουρκίας (TUSIAD) ο οποίος είχε επικρίνει τη τουρκική κυβέρνηση για τις συλλήψεις καλλιτεχνών και δημοσιογράφων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του στο 80 Τακτικό Συνέδριο του Κόμματός του στην Άγκυρα, είπε συγκεκριμένα: «Λέμε στους βαρόνους του χάους: Αυτό το κράτος και αυτό το έθνος έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν τα όνειρά σας σε εφιάλτες. Δεν υπάρχει χώρος για άγνωστες πολιτικές στη νέα Τουρκία». 

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: «Έχουμε κάνει επίσης σημαντικά βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο. Σταθήκαμε δίπλα σε εμπόρους και βιομήχανους. Αυξήσαμε τις επενδύσεις και την απασχόληση που ήταν στα χέρια μιας χούφτας της ελίτ της Κωνσταντινούπολης".

Υποστήριξε πως "μια ομάδα που κέρδισε περισσότερα χρήματα κατά την περίοδο του AKΡ προσπαθεί να επαναφέρει την παλιά Τουρκία στο παιχνίδι. Το μόνο τους μέλημα είναι να αποζημιώσουν τις ζημίες τους από το δημόσιο ταμείο». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στον TUSIAD και στην αντιπολίτευση είπε: «Εάν επιμείνετε στις παλιές κακές σας συνήθειες, θα σας συμπεριφερθούμε ανάλογα. Αν θέλετε να κάνετε πολιτική, ιδού το πεδίο της μάχης. Εάν προστεθεί ένα ακόμη πολιτικό κόμμα, η δημοκρατία θα εμπλουτιστεί, αλλά η εποχή της άσκησης άγνωστης πολιτικής έχει τελειώσει".

"Δεν υπάρχει περιθώριο για άγνωστες πολιτικές στη νέα Τουρκία. Αυτά τα λόγια μου απευθύνονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης που λειτουργούν ως εκφραστές της κομπραδόρικης αστικής τάξης. Πρέπει να συνηθίσετε αυτή τη νέα Τουρκία και να προετοιμάσετε τις πολιτικές σας ανάλογα», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο για τη «γενοκτονία των λευκών» στη χώρα του
Νετανιάχου: Η Ριβιέρα στη Γάζα είναι προϋπόθεση για το τέλος του πολέμου
Ο στρατός των ΗΠΑ θα αλλάξει τα αρχεία τρανς στρατιωτών με βάση μόνο το φύλο γέννησης
Εντείνονται οι διεθνείς καταδίκες για το συμβάν στην Τζενίν
Η Ολλανδία καλεί τους πολίτες να έχουν μετρητά στο σπίτι, σε περίπτωση που καταρρεύσουν τα συστήματα
Έρευνα επιβεβαιώνει την ύπαρξη έξι εν ζωή απογόνων του Λεονάρντο ντα Βίντσι
Διεθνείς αντιδράσεις για τα ισραηλινά πυρά σε διπλωματική αποστολή-Παραδοχή από τον IDF
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά πυρά στη διάρκεια επίσκεψης ξένων διπλωματών στη Δυτική Όχθη
Reuters: Το Κίεβο θα ζητήσει από ΕΕ να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις κυρώσεις κατά Ρωσίας
Politico: Γιατί δεν θα υπάρξει ποτέ κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία-Το παράδειγμα του Βόρειου Πολέμου