Βίντεο της Χαμάς δείχνει δυο ομήρους να παρακολουθούν την απελευθέρωση άλλων ομήρων

H ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου ένα βίντεο το οποίο φαίνεται να μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, και παρουσιάζει δύο Ισραηλινούς ομήρους να κοιτάζουν την απελευθέρωση άλλων τριών ομήρων που είχαν παραδοθεί νωρίτερα στον Ερυθρό Σταυρό.

Πρόκειται για τον Εβιτάρ Νταβίντ (αριστερά στη φωτογραφία) και τον Γκι Γκιλμπόα-Νταλάλ, που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα προς απελευθέρωση, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση των ανταλλαγών.

Το βίντεο, του οποίου η αυθεντικότητα δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτεί, δείχνει τους δύο άνδρες να φορούν ίδιες καφέ μπλούζες με μακριά μανίκια και να κοιτάζουν το θέαμα από ένα αυτοκίνητο, ικετεύοντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να τους ελευθερώσει κάνοντας μια συμφωνία με τους απαγωγείς τους.

Το βίντεο είναι η πρώτη ένδειξη ότι ο Νταβίντ ζει, καθώς δεν υπήρχαν πληροφορίες για την τύχη του μετά την απαγωγή του από τις Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Για τον Γκιλμπόα-Νταλάλ, που επίσης είχε απαχθεί τον Οκτώβριο του 2023, είναι το πρώτο ίχνος ζωής από τον Ιούνιο του 2024.

Δειτε Επισης

Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισοπεδώθηκαν κτίρια από την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Στους 86 οι τραυματίες
Συνεδριάζει η Επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών COBRA μετά τις επιδρομές ΗΠΑ στο Ιράν
Ερωτήματα για την κατάσταση των πυρηνικών του Ιράν μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ
Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις καταστροφές στο Φορντό μετά τα αμερικανικά πλήγματα
Τα δύο σενάρια μετά τον βομβαρδισμό του Ιράν-Το ρίσκο Τραμπ, πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση
Επανεκλέγηκε στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου-Ήταν η μοναδική υποψηφιότητα
Αναμένουν άνοδο στις τιμές πετρελαίου οι επενδυτές, στροφή προς ασφαλή καταφύγια
Επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ από τη Γάζα οι σοροί τριών απαχθέντων από τη Χαμάς
Σε διαρκή σύνοδο το ΣΕΑ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή-Παρακολουθεί την κατάσταση η Κυβέρνηση