Η Χαμάς απελευθέρωσε τους δύο από τους έξι Ισραηλινούς ομήρους-Ο ένας είχε απαχθεί πριν 11 χρόνια

Φάλαγγα οχημάτων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που αναχώρησε από την Ράφα μεταφέροντας δύο Ισραηλινούς ομήρους από τους έξι που πρόκειται να απελευθερώσει σήμερα η Χαμάς στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας με το Ισραήλ παρέδωσε στον ισραηλινό στρατό τους δύο απελευθερωθέντες άνδρες.

Ο Ταλ Σοχάμ και ο Αβέρα Μενγκίστου επιδείχθηκαν προηγουμένως σε εξέδρα από κουκουλοφόρους της Χαμάς πριν παραδοθούν στα μέλη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Σημειώνεται πως ο Μενγκίστου επιστρέφει στο Ισραήλ μετά από 11 χρόνια, καθώς είχε απαχθεί το 2014. Από την άλλη, ο 40χρονος Σόχαμ απήχθη από το σπίτι των γονέων της συζύγου του, Άντι, στο κιμπούτζ Μπε'ερι στις 7 Οκτωβρίου 2023, καθώς ο πατέρας και ο θείος της δολοφονήθηκαν. Η Άντι και τα δύο μικρά παιδιά του ζευγαριού απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκεχειρίας και της συμφωνίας ομηρίας τον Νοέμβριο του 2023.

Μέσα στην επόμενη ώρα, η Χαμάς θα απελευθερώσει ακόμα τους ομήρους Ομέρ Σεμ Τοβ, Ελίγια Κοέν, Ομέρε Βένκερτ και Χισάμ αλ-Σαγέντ από τη Νουσεϊράτ, στην κεντρική Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Νέο πολιτικό μόρφωμα προαναγγέλλει ο Μασκ-«Χρειάζεται νέο πολιτικό κόμμα στην Αμερική»
Τραγικός θάνατος για 19χρονη στις ΗΠΑ-Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Προβλέψεις αναλυτών ότι ο καυγά των… κολλεγιόπαιδων Τραμπ-Μασκ θα καταλήξει σε εκεχειρία
Η οργή για τη Γάζα οδηγεί την Ευρώπη σε σημείο καμπής για το Ισραήλ
Εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε βράχο στην Αγία Νάπα 24χρονος Βρετανός-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του
Ο πιλότος του Πάμπλο Εσκομπάρ δίνει την πρώτη του συνέντευξη-«Είχα 30 Λαμποργκίνι, έπαιρνα 20 εκατ. το μήνα»
ΒΙΝΤΕΟ: Πρωτοφανούς κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Χαρκόβου και της Χερσώνας-Πέντε νεκροί
To μεγάλο «όπλο» του Τραμπ απέναντι στον Μασκ-Πώς μπορούν να βλάψουν περαιτέρω ο ένας τον άλλον
ΒΙΝΤΕΟ: Καταναλωτές στέκονται στις ουρές επί ώρες για λίγο επιδοτούμενο ρύζι-Στα ύψη οι τιμές