Θρίλερ με τη σορό της Σίρι Μπίμπας-Η Χαμάς μας έδωσε μια άλλη, ανακοίνωσε το Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς πως «δολοφόνησε βάρβαρα» τους Αριέλ και Κφιρ Μπίμπας, τεσσάρων ετών και οκτώμισι μηνών, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και ότι δεν παρέδωσε στο Ισραήλ χθες Πέμπτη το πτώμα της μητέρας τους Σίρι Μπίμπας, αλλά «άγνωστης».

«Σύμφωνα με την εκτίμηση» ιατροδικαστικών και «στη βάση πληροφοριών που έχουμε και τα ιατροδικαστικά ευρήματα», ο Αριέλ και ο Κφιρ Μπίμπας «δολοφονήθηκαν βάρβαρα κατά την αιχμαλωσία τους τον Νοέμβριο του 2023 από τους τρομοκράτες», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω X.

Η Χαμάς λέει πως ο Αριέλ και ο Κφιρ Μπίμπας, αντίστοιχα τεσσάρων ετών και 8,5 μηνών όταν απήχθησαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ την 7η Οκτωβρίου 2023, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Ο πατέρας των παιδιών Γιαρντέν Μπίμπας, που απήχθη και κρατείτο χωριστά, απελευθερώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Επιπλέον, το πτώμα της γυναίκας που παραδόθηκε χθες δεν είναι αυτό της μητέρας τους Σίρι Μπίμπας ούτε αναγνωρίστηκε πως ανήκει σε κάποια άλλη ισραηλινή όμηρο. Πρόκειται για πτώμα «άγνωστης», πρόσθεσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, καταγγέλλοντας «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που κλείστηκε με τη Χαμάς.

«Απαιτούμε η Χαμάς να παραδώσει (το πτώμα που ανήκει σ)τη Σίρι Μπίμπας και όλους τους ομήρους», τόνισαν.

Η Χαμάς παρέδωσε χθες Πέμπτη τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων στη Διεθνή Επιτροπή του Διεθνούς Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ), που τα επέδωσε κατόπιν στον ισραηλινό στρατό. Το τέταρτο πτώμα επιβεβαιώθηκε πως είναι αυτό του Οντέντ Λιφσίτς, 83 ετών την ημέρα που απήχθη, κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου εφόδου της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου 2023.
Στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χθες νωρίς το πρωί, οπλισμένοι μαχητές της Χαμάς με κουκούλες εξέθεσαν πάνω σε εξέδρα τέσσερα μαύρα φέρετρα, το καθένα από τα οποία έφερε τη φωτογραφία καθενός από τους Iσραηλινούς ομήρους. Από πάνω τους, πανό εικόνιζε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σαν βρικόλακα.

Η σκηνοθεσία αυτή προκάλεσε αγανακτισμένες αντιδράσεις στο Ισραήλ και διεθνή κατακραυγή. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε πως η χώρα του είναι «έξαλλη», ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ χαρακτήρισε «στυγνή και απάνθρωπη μεταχείριση» την περιφορά των νεκρών, που απαγορεύει το διεθνές δίκαιο, η διπλωματία της Γερμανίας έκανε λόγο για εικόνες που προκαλούν «αφόρητο πόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:


Δειτε Επισης

Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών μετά το τροχαίο με λεωφορείο στα κατεχόμενα
Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Βρέθηκε βρέφος σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο-Προσήχθη η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του
Όρισε συνέδριο για τις 14 Ιουνίου η ΔΗΠΑ-Επικαιροποιεί θέσεις και χαράζεται πολιτική
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες με τον μητροκτόνο μετά τη δολοφονία–Οι πόζες του 21χρονου στα social media
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Παραμένουν τα ίδια δεδομένα για τις οφειλές των Σωματείων-«Οι αποφάσεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί»
ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στα κατεχόμενα-10 τραυματίες
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»