Επενδύσεις και την πιθανότητα επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής συζήτησαν Κόμπος και Αλ Σαρά

Το θέμα των επενδύσεων συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, με τον μεταβατικό ηγέτη της Συρίας, Αχμέντ αλ Σαρά, κατά την επίσκεψή του στη Δαμασκό την Πέμπτη, αλλά και την πιθανότητα επίσκεψης επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στη χώρα από την Κύπρο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση του κ. Κόμπου με τον κ. αλ Σαρά συζητήθηκε και το θέμα των επενδύσεων στη χώρα, η οποία χρειάζεται υποδομές, όπως δρόμους και άλλα, και το ενδεχόμενο να δρομολογηθεί κάποια επίσκεψη στη Συρία αντιπροσωπείας του επιχειρηματικού κόσμου από την Κύπρο για ενημέρωση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζήτησε με τον κ. αλ Σαρά και τρόπους σύσφιξης συνεργασίας των σχέσεων Συρίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέσεις αρχών μετέφερε στη μεταβατική Κυβέρνησης της Συρίας ο Κόμπος-Συζητήσεις ενόψει ΣΕΥ

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Εξωτερικών, κατά την επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με τον μεταβατικό ηγέτη της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας κ. Ahmed Al-Shaara και τον υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων κ. Assad Hassan al-Shaybani.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών είχε ως στόχο την ενίσχυση του μηνύματος της διεθνούς κοινότητας υπέρ μιας ομαλής και συμπεριληπτικής πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Οι συζητήσεις με τη μεταβατική ηγεσία της χώρας είχαν ιδιαίτερη σημασία εν όψει της προγραμματισμένης συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα, όπου εξετάζεται η κατάσταση στην Συρία, καθώς και τα επόμενα βήματα.

Η Κύπρος, ως γειτονική χώρα και το εγγύτερο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζει έμπρακτα και ενεργά τη στήριξή της προς τον συριακό λαό ως προς την προοπτική ευημερίας, σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο συριακός λαός, ανεξαρτήτως εθνοτικής ή θρησκευτικής ταυτότητας, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε ένα ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον, ιδίως σε αυτή την ιστορική και κομβική στιγμή, μετά την πτώση του καθεστώτος Assad.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κύπρος μετέφερε τη θέση αρχών ότι με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο θα στηρίξει την επανένταξη της χώρας στο διεθνές σύστημα, στη βάση των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας, καθώς και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Δειτε Επισης

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής
Η ΕΕ θέλει εποικοδομητική σχέση με Τουρκία-Βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στα «κυριαρχικά δικαιώματα»-Εκθείασε τον κατοχικό στρατό
Ενοχλημένοι οι Τούρκοι από την επίσκεψη Κόμπου στη Συρία
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας ΥΠΕΞ-Στην ατζέντα και το Κυπριακό
Στις 17 και 18 Μαρτίου η άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό-Εντατικές προετοιμασίες της Ε/Κ πλευράς
Επιστολή ψευδοκράτους στα ΗΕ-Ισχυρίζεται «παραβιάσεις εναέριου χώρου» από ΚΔ και Ελλάδα
Μύλος με τις θέσεις στη σχολική εφορία του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, δριμεία επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ
Επενδύσεις και την πιθανότητα επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής συζήτησαν Κόμπος και Αλ Σαρά
Θύμα επιτήδειων ο Τατάρ-Καταγγέλλει ότι χρησιμοποιούν την εικόνα και τη φωνή του για διαδικτυακές απάτες