Στις 11.733 το 2024 οι ολικές αιμοκαθάρσεις στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Σύνολο 11.733 ολικές αιμοκαθάρσεις πραγματοποίησε η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου το 2024, σύμφωνα με τον Διευθυντή της, Δρ. Λάκη Γιουκκά, ο οποίος σημείωσε πως συμπληρώνεται ένας χρόνος λειτουργίας της νέας Μονάδας.

Σ’ ένα χρόνο, είπε ο Δρ. Γιουκκάς, η λειτουργία της Μονάδας ήταν άψογη και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του 2024, σημείωσε πως το σύνολο των ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο τελικού σταδίου που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στη Μονάδα ανέρχεται στους 94.

Πρόσθεσε πως οι νέοι ασθενείς που εντάχθηκαν σε θεραπεία αιμοκάθαρσης το 2024 είναι 25 και σε σχέση με το 2023 την προηγούμενη χρονιά που ήταν 21 παρατηρείται μια αύξηση γύρω στο 20%.

Οι χρόνιοι ασθενείς που εξυπηρετούνται από την Μονάδα Αιμοκάθαρσης είναι γύρω στους 94 και σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο έχουν μια αύξηση γύρω στο 14%, συμπλήρωσε.

Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου εξυπηρέτησε, όπως είπε ο κ. Γιουκάς και τουρίστες – επισκέπτες ασθενείς, 44 στον αριθμό το 2024. Επίσης η Μονάδα Αιμοκαθάρσης εξυπηρετεί δύο ασθενείς στο Yellow Unit στην ειδική μονάδα αιμοκάθαρσης που είναι για οροθετικούς ασθενείς που προηγουμένως αναγκάζονταν και πηγαινοέρχονταν στην Λευκωσία για να λαμβάνουν τη θεραπεία τους. Επεσήμανε ακόμη, πως στην Μονάδα της Βραχείας Νοσηλείας νοσηλεύουν ασθενείς οι οποίοι είναι θετικοί στον Covid.

Πρόσθεσε επίσης πως το 2024 απεβίωσαν 14 ασθενείς. Ο Δρ. Γιουκκάς ανέφερε πως θεράπευσαν ακόμη 19 ασθενείς με οξεία νεφρική ανεπάρκεια των οποίων επανήλθε η νεφρική τους λειτουργία και επανεντάχθηκαν στην κανονική τους ζωή και δεν χρειάστηκε περαιτέρω αιμοκάθαρση. Είπε ακόμη πως η θνησιμότητα της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι πολύ υψηλή και μπορεί να φτάσει μέχρι το 80% με 90%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξετάζονται οι μαρτυρίες για την τραγωδία με θύμα τον Ντάνιελ-Προσπαθούσαν να καρφώσουν τον πάσσαλο στο χώμα
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα βίντεο για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Λάρνακα-Είχαν κληθεί ενισχύσεις
Προειδοποίηση Αμερικανού ειδικού-«Η στρατιωτική αποχώρηση μας από την Ευρώπη θέλει τρόπο»
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από την πασχαλινή εκεχειρία του Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ολόκληρη την Κύπρο από τις λαμπρατζιές-Φωτιές σε κάδους, ένας σοβαρός τραυματισμός
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί πετούσαν βεγγαλικά κατά αστυνομικών, μία σύλληψη
ΒΙΝΤΕΟ: Στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο μεταφέρθηκε το Άγιο Φως
Με αίθριο καιρό γιορτάζει το Πάσχα η Κύπρος-Στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι για τον 22χρονο-Θρήνος για τον άτυχο Ντάνιελ