Από Δευτέρας το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά-Στο ΤΑΕ Λεμεσού το πόρισμα της ΗΜΥ

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να παραδοθεί στην Αστυνομία η ειδική έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τα αίτια που προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, ο οποίος είπε ότι μέχρι στιγμής τα αίτιά της «παραμένουν άγνωστα».

Σύμφωνα με τον Αντρέα Κεττή «υπάρχει μια ολοκληρωτική καταστροφή, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και το έργο της διερεύνησης έγινε ακόμα πιο δύσκολο».

Όπως πρόσθεσε «τα ευρήματά παραμένουν άγνωστα, γιατί δεν εντοπίστηκε κάτι απτό, που να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτή είναι η αιτία».

Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφειλόταν σε ηλεκτρολογικό πρόβλημα στο χώρο, σημειώνοντας ότι «η ευθύνη ανήκει στην Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία να το επιβεβαιώσει».

Εξάλλου, χθες παραδόθηκε στην Αστυνομία, το πόρισμα της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας για τη φονική πυρκαγιά της Λεμεσού, που προκάλεσε τον θάνατο πενταμελούς οικογένειας τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στη Λεμεσό.

Σε επικοινωνία, που είχε το ΚΥΠΕ με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, Παύλο Γιαβρή, ο οποίος ρωτήθηκε για τα ευρήματα του πορίσματος, ο κ. Γιαβρή δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες του περιεχομένου του.

«Το πόρισμα έχει παραδοθεί αρμοδίως στη Αστυνομία. Το Τμήμα δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε δήλωση για το πόρισμα», ανέφερε ο κ. Γιαβρής.

Όπως συμπλήρωσε «το πόρισμα έχει δοθεί με εμπιστευτικό χαρακτήρα στην Αστυνομία, η οποία είναι αρμόδια για να το προωθήσει στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, ώστε να το χρησιμοποιήσουν για τις δικές τους περαιτέρω έρευνες».

Από την πλευρά της, η λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι οι έρευνες «βρίσκονται σε εξέλιξη», σημειώνοντας πως το πόρισμα θα αξιοποιηθεί από τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο της διερεύνησης.

Στο ΤΑΕ Λεμεσού το πόρισμα της ΗΜΥ

Στο μεταξύ, παραλήφθηκε το πρωί της Πέμπτης από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, η προκαταρκτική έκθεση της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, για τα αίτια της πυρκαγιάς του περασμένου Σαββάτου, που επέφερε το θάνατο πενταμελούς οικογένειας.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ αστυνομικές πηγές, η προκαταρκτική έκθεση της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας θα εξεταστεί, όπως και οι υπόλοιπες εκθέσεις που αναμένονται από τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε σχέση με τα ευρήματα της έκθεσης, από πλευράς Αστυνομίας δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, καθώς οι εξετάσεις συνεχίζονται εντατικά για το τραγικό περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο ζεύγος, 35 και 33 χρόνων και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, 7, 3 και 2 ετών.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων θα συνταχθεί έκθεση γεγονότων από το ΤΑΕ Λεμεσού, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις εκθέσεις, καταθέσεις, μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και ο φάκελος της υπόθεσης θα προωθηθεί στην Νομική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά-Μεταβαίνει στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης
Πενήντα δύο παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα με καρκινογόνο μετάλλαξη στο Βέλγιο-Πιθανά κρούσματα και στην Κύπρο
Έστησαν δίκτυο και εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν εράνους για τρία χρόνια-Δύο συλλήψεις
Πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία οι υποστηρικτές του Τυχικού-Ζήτησαν ανατροπή της απόφασης της Συνόδου (pics)
Εξαφανίστηκε ο 80χρονος Πέτρος Βρέτος-Πιθανόν να έχει συμπτώματα αποπροσανατολισμού και απώλειας μνήμης (pic)
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα