Επιβάτης περιγράφει τη στιγμή που το αεροπλάνο ήρθε τούμπα στον Καναδά

Ένας επιβάτης στην πτήση 4819 της Delta περιέγραψε τι συνέβη τις τελευταίες στιγμές πριν από τη συντριβή του αεροπλάνου τη Δευτέρα.

Ο Τζον Νέλσον μίλησε στο CNN για το περιστατικό, το οποίο συνέβη καθώς το αεροπλάνο προσγειωνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο μετά την αναχώρησή του από τη Μινεάπολη. Το αεροπλάνο, το οποίο εκμεταλλεύεται η τοπική θυγατρική Endeavor Air, είχε 76 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος.

«Ήταν μια τυπική πτήση από τη Μινεάπολη προς το Τορόντο. Καθώς πλησιάζαμε, παρατήρησα ότι οι άνεμοι ήταν εξαιρετικά θυελλώδεις. Το χιόνι είχε καλύψει κάπως τους διαδρόμους προσγείωσης. Έτσι, η προσέγγιση ήταν ρουτίνα, αλλά ήταν εμφανές ότι οι διάδρομοι βρίσκονταν σε κάπως περίεργη κατάσταση», είπε ο Νέλσον σχετικά με τη συντριβή που συνέβη περίπου στις 2:45 μ.μ. τοπική ώρα.

«Και όταν χτυπήσαμε, η πρόσκρουση ήταν εξαιρετικά σφοδρή… χτυπήσαμε στο έδαφος και το αεροπλάνο πήγε στο πλάι και πιστεύω ότι γλιστρήσαμε στο πλάι και αναποδογυρίσαμε ανάσκελα. Εκεί που καταλήξαμε υπήρχε μια μεγάλη πύρινη σφαίρα στην αριστερή πλευρά του αεροπλάνου», συνέχισε.

Ο Νέλσον δήλωσε ότι, αφού το αεροπλάνο γύρισε στο πλάι, βρέθηκε «ανάποδα» και ότι «όλοι οι υπόλοιποι ήταν στην ίδια κατάσταση». Παρόμοια ήταν τα σχόλιά του και σε ένα βίντεο που μοιράστηκε με το CNN, το οποίο τραβήχτηκε ενώ οι επιβάτες αποβιβάζονταν.

«Ευτυχώς, όλοι ήταν εντάξει. Προσπαθήσαμε να κατέβουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και λίγο αργότερα, έγινε άλλη μια έκρηξη, αλλά ευτυχώς, οι πυροσβέστες βγήκαν από εκεί», είπε ο Νέλσον.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας είχε δηλώσει προηγουμένως ότι «και τα 80 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος απομακρύνθηκαν» από το αεροπλάνο.

Ένας εκπρόσωπος της Delta είπε ότι ενώ δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, οι αρχικές αναφορές έδειξαν ότι «18 πελάτες με τραυματισμούς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να φροντίσουμε τους πληγέντες». Από την πλευρά της η Ντέμπορα Φλιντ, διευθύνουσα σύμβουλος του αεροδρομίου Pearson, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το βράδυ της Δευτέρας ότι 17 τραυματίες επιβάτες «μεταφέρθηκαν γρήγορα σε τοπικά νοσοκομεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: Iefeimerida.gr

Δειτε Επισης

Ταυτόχρονες εκρήξεις σε δύο λεωφορεία σε προάστιο του Τελ Αβίβ-Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση
Ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου
Μετά τον Τραμπ και ο Μασκ επιτίθεται στον Ζελένσκι-«Τρέφεται από τα πτώματα των Ουκρανών στρατιωτών»
Παύει όλες τις συνδρομές του σε μέσα ενημέρωσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ρήγμα στην G7 προκαλεί ο Τραμπ για την Ουκρανία-Αντιτίθεται στον όρο «ρωσική επιθετικότητα»
Ακυρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου Ζελένσκι και Κέλογκ, μετά από αίτημα της αμερικανικής πλευράς
Σοκ στην Τσεχία-Δεκαεξάχρονος σκότωσε δύο γυναίκες με μαχαίρι
Η τραγική ιστορία της ομήρου με τα δύο παιδιά της που τους παρέδωσε νεκρούς η Γάζα-Θρήνος στο Τελ Αβίβ
Συγκλονισμός με τα ευρήματα στο σπίτι γιατρού που βίαζε παιδιά στη Γαλλία-«Είμαι παιδόφιλος και είμαι περήφανος»
Μακάβριο σόου από τη Χαμάς-Παρουσίασε τα τέσσερα φέρετρα νεκρών ομήρων που θα παραδώσει στο Ισραήλ