Επαρκής η παραγωγή ηλεκτρικού συστήματος την Τρίτη

Επαρκής για την κάλυψη της ζήτησης υπήρξε μέχρι νωρίς το βράδυ της Τρίτης η ημερήσια παραγωγή του ηλεκτρικού συστήματος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ), Χαρά Κουσιάππα, κληθείσα να σχολιάσει τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρήθηκαν χθες Δευτέρα, όταν και ζητήθηκε συνδρομή από το δίκτυο των κατεχομένων.

Σύμφωνα με την κ. Κουσιάππα, η κατάσταση του συστήματος παρακολουθείται καθημερινά καθώς κάποιες μονάδες παραγωγής ρεύματος είναι εκτός λειτουργίας λόγω προγραμματισμένης συντήρησης, ενώ σημειώθηκαν και βλάβες σε κάποιες μεμονωμένες μονάδες.

Προσέθεσε ότι το απόγευμα της Δευτέρας καταγράφηκε μειωμένο λειτουργικό, κάτι που οδήγησε στην ανάγκη για ανταλλαγή με το δίκτυο των κατεχομένων που συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που η ζήτηση υπερβεί την παραγωγή, ενδέχεται η εφαρμογή εκ περιτροπής αποκοπών παγκύπρια για διάστημα 30 λεπτών, με τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς να προβαίνει σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση του κοινού και συστάσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης σε περιόδους αιχμής.

«Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς, περιμένουμε από την παραγωγή να παραδώσουν επιπλέον μονάδες», κατέληξε η κ. Κουσιάππα, προσθέτοντας ότι η σημερινή παραγωγή ήταν επαρκής για την κάλυψη της ζήτησης, συνεπώς δεν υπήρξε ανάγκη για αποκοπές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή, η συμβατική παραγωγή στις 8 μ.μ. της Τρίτη ανερχόταν στα 897 Mw, η εκτίμηση διεσπαρμένης παραγωγής στα 9 Mw και η αιολική παραγωγή στα 2 Mw, καλύπτοντας τη συνολική ζήτηση για την ίδια ώρα, η οποία ανήλθε στα 908 Mw.

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο