Δολοφόνησαν δεκατέσσερα γαϊδουράκια στην κατεχόμενη Καρπασία-Έρευνες για τους δράστες

Ευρεία έρευνα ξεκίνησε η «αστυνομία» στα κατεχόμενα μετά την ενημέρωση γύρω στις 16:00 χθες ότι 14 άγρια γαϊδούρια βρέθηκαν νεκρά 500 μέτρα βορειοδυτικά του χώρου σκουπιδιών του Ριζοκαρπάσου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «αστυνομίας» αναφέρει ότι συνεχίζονται οι συντονισμένες προσπάθειες με το «τμήμα κτηνιατρικών υπηρεσιών» για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου των γαϊδάρων.

Νωρίτερα, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το «φυσικό πάρκο» στο κατεχόμενο Βουνό δημοσιοποίησε την είδηση, αναφέροντας ότι ερευνητές από το «κυπριακό ινστιτούτο έρευνας άγριας ζωής» εντόπισαν τουλάχιστον 14 άγρια γαϊδούρια που πυροβολήθηκαν και σφαγιάστηκαν βάναυσα. Δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες.

Όπως αναφέρεται μεταξύ των δολοφονημένων γαιδουριών ήταν και μια έγκυος που προσπαθούσε να γεννήσει. «Στις πρώτες παρατηρήσεις που έγιναν επιτόπου, διαπιστώθηκε ότι τα ζώα σκοτώθηκαν με πυροβολισμό από κοντινή απόσταση», προστίθεται.

Σε γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση και «έχει πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι δράστες του περιστατικού, που προκάλεσε οργή, θα εντοπιστούν γρήγορα από την αστυνομία και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Εξέφρασε λύπη για το περιστατικό λέγοντας ότι τα γαϊδούρια που έγιναν το σύμβολο της Καρπασίας και της «χώρας», πυροβολήθηκαν με κυνηγετικό τουφέκι από κοντινή απόσταση. «Αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό έχει ραγίσει βαθιά την καρδιά μου, όπως και κάθε ευσυνείδητου ανθρώπου».

«Ακριβώς όπως η βία κατά των γυναικών ή των παιδιών, είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον να αξιολογήσουμε τη βία κατά των ζώων ως μια μορφή βίας από τους ισχυρούς εναντίον των αδυνάτων και να υψώσουμε τη φωνή μας εναντίον της με την κοινωνική έννοια. Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας πήρε θέση ενάντια σε αυτό το σκληρό γεγονός ήταν ένα βάλσαμο στον πόνο μας», πρόσθεσε.

Οι Τουρκοκύπριοι είναι ένας «λαός» που αγαπά τα ζώα και τους ανθρώπους, η κοινωνική στάση που επιδεικνύεται είναι απόδειξη αυτού, πρόσθεσε.

Ο κ. Τατάρ παραπέμπει σε «νόμο» του 2013, για την ασφάλεια των ζώων και τη συνέχιση της ύπαρξής τους σε ένα υγιές περιβάλλον, γράφοντας ότι αυτό θα πρέπει να είναι η πυξίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτόν εξακολουθεί να αναζητεί η Αστυνομία για τα ρόπαλα στο Στέλιος Κυριακίδης
Άφησαν τον Άγιο Φίλωνα αφύλαχτο στα κατεχόμενα και τουρίστες κλέβουν ψηφίδες από τα μωσαϊκά
Με ενστάσεις και τεχνικά προβλήματα συνεχίστηκε η δίκη για Al Jazeera-Αναβλήθηκε η κατάθεση μάρτυρα
Ανέπεμψε στη Βουλή το Νόμο για τους χρονοδιακόπτες στα φώτα τροχαίας ο Πρόεδρος-Πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση
Υπό οκαταήμερη κράτηση οι τέσσερις για την επίθεση σε πετοσφαιριστές του Παφιακού
Χειροπέδες σε δύο ανήλικους και έναν 18χρονο πέρασε η Αστυνομία για τα επεισόδια στο Πάφος-Ομόνοια
Είχαν τα παιδιά στο ραντάρ αλλά δεν πήραν χαμπάρι οι ΥΚΕ για σεξουαλική κακοποίηση και εργασιακή εκμετάλλευση
Η Νομική Υπηρεσία «έστησε» τη Βουλή από τον Νοέμβρη-Επιστολή Τορναρίτη στον Γενικό Εισαγγελέα
ΒΙΝΤΕΟ: Σοβαρά τραυματίες οι δύο οδηγοί του ατυχήματος στον αυτοκινητόδρομο-Μαζούτ σε ακτίνα 150 μέτρων
Απεγκλωβίστηκαν και οι δυο οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο-Κατασβήστηκε η φωτιά στο βυτιοφόρο