Το Κίεβο εντόπισε συντρίμμια του drone που «χτύπησε» στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακάλυψε κοντά στη σαρκοφάγο του τέταρτου αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ θραύσματα ενός ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους με κεφαλή και σειριακό αριθμό. Σύμφωνα με την έρευνα, πρόκειται για ένα rone καμικάζι με την ονομασία «Geran-2» της σειράς Shahed.

Η SBU έδωσε στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία με τα συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν εξοπλισμένο με πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας, ικανής να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή καταστροφή.

drone2

drone3

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, οι εισβολείς είχαν ως στόχο το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, η δομή της σαρκοφάγου της μονάδας ισχύος υπέστη ζημιές, ωστόσο το υπόβαθρο ακτινοβολίας στο έδαφος του σταθμού και στη ζώνη αποκλεισμού δεν ξεπέρασε τις επιτρεπόμενες τιμές. Επιπλέον, δεν έχει καταγραφεί απελευθέρωση ραδιενεργών ουσιών πέραν των καθορισμένων ορίων.

drone4

drone5

Μετά τη ρωσική επίθεση, η SBU κίνησε ποινική διαδικασία για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου και εργάζεται στον τόπο του συμβάντος μαζί με τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Πυροβολισμοί σε κομμωτήριο στη Σουηδία-Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ζήτησε να μην γίνουν εδαφικά δώρα στον Πούτιν ο Ζελένσκι-«Όλοι θέλουμε αυτός ο πόλεμος να τελειώσει»
Πέντε οι νεκροί του μπλακάουτ στην Ισπανία-Ανάμεσά τους γονείς και γιος
Αποσύρθηκε από το κονκλάβιο καρδινάλιος που είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα
Δείχνουν τα φωτοβολταϊκά ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ οι Ισπανοί-Έρευνα για τα κρίσιμα 5 δευτερόλεπτα
Βλέπει εκλογή Ιμάμογλου εάν παραμείνει στη φυλακή ο Οζέλ
Δικαστήριο της Ε.Ε απαγορεύει τα διαβατήρια σε πλούσιους αλλοδαπούς-«Εμπορευματοποίηση της ιδιότητας του πολίτη»