Συζήτησαν για προστασία των κυπριακών θαλασσών Πρόεδρος της Βουλής και Κώστας Καδής

Την ανάγκη της προστασίας των κυπριακών θαλασσών συζήτησαν η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Αλιεία και τους Ωκεανούς, Κώστας Καδής, σε συνάντησή τους στη Βουλή, το πρωί της Παρασκευής. 

Επιπρόσθετα, ο κύριος Καδής ζήτησε τη συμβολή της κ. Δημητρίου στην κύρωση διεθνών συμφωνιών για την προστασία των θαλασσών, με την Πρόεδρο της Βουλής να τον διαβεβαιώνει ότι θα την έχει.

Σε δηλώσεις πριν από την έναρξη της συνάντησης και απευθυνόμενη προς τον κ. Καδή, η κ. Δημητρίου είπε πως αποτελεί επιτυχία για την Κύπρο και για την Ευρώπη η ανάληψη ενός πολύ σημαντικού χαρτοφυλακίου, το οποίο – όπως είπε – «συνάδει και με τους στόχους που έχουμε θέσει και ως Κυπριακή Δημοκρατία και ως Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Σημείωσε ότι «θα στηρίξουμε πρωτοβουλίες και πολιτικές τις οποίες έχουμε τόσο ανάγκη, πόσο μάλλον η Κύπρος μας, ένα νησί που περιβάλλεται από θάλασσα, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να βρούμε τους τρόπους το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουμε στην πράσινη μετάβαση, που είναι τόσο σημαντική».

Από πλευράς του ο κ. Καδής είπε ότι «είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας και η διατήρηση ενός αειφόρου τομέα, της αλιείας, αλλά και η σωστή διαχείριση των πολύτιμων θαλασσών μας, οι οποίες είναι πηγή ζωής, δίνουν τη δυνατότητα για στήριξη ιδιαίτερα των παράκτιών μας περιοχών». Εξέφρασε επίσης τη βούλησή του για διαχείριση όλων των ζητημάτων με βάση τις αρχές της αειφορίας, προσθέτοντας ότι «και η κυπριακή Βουλή, όπως και όλα τα κοινοβούλια, έχουν ρόλο». 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Αλιεία και τους Ωκεανούς ανέφερε στην Πρόεδρο της Βουλής ότι επρόκειτο να την ενημερώσει για διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες θα πρέπει να κυρωθούν στο πλαίσιο της προστασίας των κυπριακών θαλασσών, σημειώνοντας ότι «εδώ χρειάζεται και η δική σας συμβολή».

Καταληκτικά, η κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε τον κύριο Καδή ότι θα έχει τη συμβολή της. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναντήθηκε με Καδή ο Χριστοδουλίδης-Ενημέρωσε για το χαρτοφυλάκιό του ο νέος Επίτροπος

Δειτε Επισης

Μεταφέρεται στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου-Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της
Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και 41.670 σε οικίες, οχήματα και περίπτερα
Συνελήφθη ο οδηγός της Mercedes που παρέσυρε τους πεζούς, ξέχασε το χειρόφρενο-Στους 11 οι τραυματίες
Εκτράπηκε η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο άτυχος 16χρονος και προσέκρουσε σε δέντρο-Εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο κατέπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν