Έγιναν... Τούρκοι με την αύξηση των ποινών για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα-Ζητούν αντίποινα
20:33 - 13 Φεβρουαρίου 2025
![katexomena](/images/rZWmpa-IuYqWPh5FbmRRqXMLzQQ=/743782/width-750/2024/01/05/katexomena.jpg)
Συνεχίζονται στα κατεχόμενα οι αντιδράσεις για την αύξηση των ποινών από την Βουλή της ΚΔ σε αδικήματα που αφορούν ε/κ περιουσία στα κατεχόμενα με τον «βουλευτή» του ΚΕΕ, Χασάν Τατσόι, να δηλώνει στην Γενί Μπακίς σήμερα ότι πρέπει να λάβουν αντίμετρα.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τατσόι υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίο αυξήθηκαν οι ποινές ήταν για να αναγκάσει την τ/κ πλευρά να καταλήξει σε συμφωνία υπό το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η τ/κ πλευρά, πρόσθεσε, θα πρέπει να λάβει μέτρα και οι «αρμόδιες αρχές» θα πρέπει να καθίσουν να συζητήσουν το θέμα και να καταθέσουν απόψεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για αύξηση ποινών σε σφετεριστές ε/κ περιουσιών
«Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα κράτη είναι πάντα υποχρεωμένα να κάνουν πράγματα με βάση το νόμο περί αμοιβαιότητας. Στην τδβκ μπορεί να ληφθεί απόφαση με τον ίδιο τρόπο και να θίξουν αυτές τις ενέργειες με το νόμο περί αμοιβαιότητας», είπε ο κ. Τατσόι, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.
Στο μεταξύ, ο Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ, «πρόεδρος» του «συνδέσμου τ/κ εργολάβων οικοδομών (KTİMB)», ανέφερε σε διαδικτυακή εκπομπή ότι οι κανονισμοί για την απόκτηση κατοικιών από αλλοδαπούς είχαν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις και υπήρξε μείωση 90% στον κατασκευαστικό τομέα.
Μετά από επαφές με την «κυβέρνηση», είπε, θα δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα μέχρι το καλοκαίρι.
Υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά βλέπει ως πλεονέκτημα τη διακοπή του τ/κ κατασκευαστικού τομέα, ο κ. Γκιουρτζαφέρ ανέφερε ότι τέτοιες κινήσεις βλάπτουν τη διαδικασία επίλυσης και οι διεθνείς οργανισμοί θα πρέπει να παρέμβουν σε αυτή την κατάσταση. «Η τδβκ βιώνει το μεγαλύτερο μειονέκτημα επειδή δεν αναγνωρίζεται διεθνώς. Δεν πιστεύω ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί λύση ομοσπονδίας. Αν πραγματικά αποδέχονταν την ισότητα, θα είχαν εγκρίνει το σχέδιο Ανάν» ισχυρίστηκε.
Αναφερόμενος στην έλλειψη εργατικού δυναμικού στον κατασκευαστικό τομέα, ο κ. Γκιουρτζαφέρ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που έρχονται από την Τουρκία δεν βρίσκουν πλέον ελκυστική τη «βόρεια Κύπρο» και ο τομέας έχει αφεθεί εντελώς σε πολίτες τρίτων χωρών.
Πηγή: ΚΥΠΕ
![Altamira22](https://reporter.com.cy/media/documents/Altamira22.png)