Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ανάφη λόγω των συνεχόμενων σεισμών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Ανάφης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή, κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει έως και τις 13 Μαρτίου 2025.

Σημειώνεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε χθες ο Δήμος Αμοργού ενώ ο Δήμος Θήρας έχει κηρυχθεί εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο ο γγ Πολιτικής Προστασίας , Β. Παπαγεωργίου αποφάσισε: «Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανάφης της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παραπάνω περιοχή».

Παράλληλα τονίζεται ότι η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης και για έναν μήνα, δηλαδή έως και 13 Μαρτίου 2025. «Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Καινοτομίας στην Ελλάδα-Η υπόθεση «Απόλλων» που έφερε εξελίξεις
Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδος λίγο πριν την ορκωμοσία του
Οι λάθος αναφορές στη δίκη για την δολοφονία Μαλένας, Ίριδας και Τζωρτζίνας-Ο πόλεμος των ιατροδικαστών
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός στο μεροκάματο 47χρονος ταξιτζής στην Ελλάδα-Η στιγμή της σύγκρουσης
Οι καταθέσεις των χειριστών εκσκαφέων για το μπάζωμα στα Τέμπη
Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης από την Εθνική Πινακοθήκη στην Ελλάδα
Αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος μαστροπείας που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ-«Σάλταραν τα κορίτσια»
Κυκλοφορούσε με εξάρτηση και αεροβόλο 32χρονος στην Ομόνοια-Είχε συμμετοχή σε ριάλιτι γνωριμιών
ΒΙΝΤΕΟ: Η Ελένη Λουκά κυλίστηκε στον δρόμο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα
Άγριος καβγάς ζευγαριού σε live μετάδοση στο Tik Tok-Έσπαγαν πράγματα μπροστά στα μάτια ανήλικου παιδιού