Προκλητικός ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν-Εξέφρασε στήριξη στις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό

Το Πακιστάν υποστηρίζει την Τουρκία στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Σαχμπάζ Σαρίφ, σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το Πακιστάν υποστηρίζει πλήρως την υπόθεση της “Βόρειας Κύπρου” και στέκεται πλήρως στο πλευρό της Τουρκίας σε αυτή την υπόθεση με αταλάντευτο τρόπο», δήλωσε ο Σαρίφ, σύμφωνα με την αγγλόγλωσση έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Ο Πακιστανός Πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία στάθηκε πάντα στο πλευρό της «δίκαιης υπόθεσης του λαού» του Κασμίρ και πάντα διατηρούσε ξεκάθαρη στάση, προσθέτοντας ότι επεκτείνει την «ακλόνητη» υποστήριξή του στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε από την πλευρά του ότι η υποστήριξη του Ισλαμαμπάντ στη «δίκαιη υπόθεση» των Τουρκοκυπρίων είναι «εξαιρετικά σημαντική για εμάς».

Ο Σαχμπάζ Σαρίφ δήλωσε επίσης ότι ο Ερντογάν είναι ένας «πολύ σημαντικός και ιδιαίτερα σεβαστός ηγέτης του ισλαμικού κόσμου», τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος μιλάει για τα δικαιώματα των καταπιεσμένων ανθρώπων, «είτε πρόκειται για τους ανθρώπους της Γάζας, της Παλαιστίνης ή του Κασμίρ».

«Όταν μιλάτε», ανέφερε απευθυνόμενος στον Ερντογάν, «δεν σας ακούν μόνο εκατομμύρια άνθρωποι στον ισλαμικό κόσμο, αλλά και ο ολόκληρος πλανήτης» και τον επαίνεσε για τη «μεταμόρφωση», όπως είπε, της Τουρκίας.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, προερχόμενος από περιοδεία στη Μαλαισία και την Ινδονησία. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το όνομα του Τούρκου προέδρου θα δοθεί σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

Άμεση αντίδραση Λευκωσίας στις δηλώσεις Σαρίφ

Η Λευκωσία θεωρεί παραπλανητικό τον τρόπο με τον οποίο τα τουρκικά ΜΜΕ μετάδωσαν προ ολίγου την είδηση για τη δήλωση του Πρωθυπουργού του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ περί αμέριστης υποστήριξης στην Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο ΕΡΤΝews ότι ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν μίλησε για «βόρεια Κύπρο», όχι για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και αυτή είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί το Ισλαμαμπάντ και στην Ισλαμική Διάσκεψη.

Παραταύτα, πρόσθεσε η πηγή, η διατύπωση αυτή επίσης απορρίπτεται ως απαράδεκτη, ενώ συνιστά και παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Η Λευκωσία, κατάληξε, θα προβεί αμέσως σε διάβημα διαμαρτυρίας, στο ίδιο το Πακιστάν, τον ΟΗΕ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ertnews.gr

Δειτε Επισης

Σφοδρή επίθεση Λετυμπιώτη σε δύο μέτωπα-«Διαφωνεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ με αποφάσεις του ΔΗΣΥ»
Συνεχίζει με αποφασιστικότητα την πολιτική της λύσης «δύο κρατών» ο Τατάρ
Λογική θεωρεί την λύση δύο κρατών η Άγκυρα-«Ρητορικές που έχουν μείνει 50 χρόνια πίσω»
Για διαστρέβλωση κατηγορεί τον Χαμπουλά ο ΔΗΣΥ-«Υπαινιγμοί που εξυπηρετούν ξένα αφηγήματα»
Από 190 ευρώ στα 250 αυξάνεται το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους-Οι προϋποθέσεις που τίθενται
Αποχωρεί ο Χαμπουλάς από τον ΔΗΣΥ-«Δεν μπορώ και δεν πρόκειται ποτέ να συμπορευθώ με επιλογές που δεν με εκφράζουν»
Ανακοίνωσε Πασχαλινό επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους ο Πρόεδρος
Αφυπηρετεί η μακροβιότερη Γενική Διευθύντρια του Υγείας, διορίζει αναπληρωτή ο Πρόεδρος-Παίρνει σειρά ο Παναγή
Προγραμματίζει συνάντηση ηγετών Ε.Ε. και χωρών της περιοχής στην Κύπρο ο Πρόεδρος
Νέα κοινοτάρχης Άλασσας η Ξένια Κωνσταντίνου-Εκλέχθηκε με οκτώ ψήφους διαφορά