Ο αρχηγός του γερμανικού πολεμικού ναυτικού καταγγέλλει απόπειρες δολιοφθοράς

Ο επικεφαλής του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, ναύαρχος Γιαν Κάακ, με δηλώσεις του έκανε σήμερα γνωστό ότι  Ρώσοι -πιθανότατα- επιχείρησαν να προκαλέσουν δολιοφθορές σε πλοία του γερμανικού ναυτικού αλλά και να εισβάλουν κρυφά σε βάσεις του.

Όπως είπε ο κ. Κάακ «μας δοκιμάζουν. Προσπαθούν να σπείρουν ανασφάλεια στη κοινωνία μας. Όλες οι πληροφορίες μας λένε ότι από το 2029 θα αναζητήσουν σύγκρουση με το ΝΑΤΟ. Πρόκειται για την αρχή μελλοντικών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Δεν πρέπει να καθυστερούμε. Έρχονται πολλά στο μέλλον»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κρατικού τ/δ WDR σημειώθηκε και άλλη μια περίπτωση δολιοφθοράς.

Ειδικότερα, άγνωστοι έριξαν στους κινητήρες της κορβέτας Emden πολλά κιλά μεταλλικών ρινισμάτων ενώ αυτή βρισκόταν στο ναυπηγείο του Αμβούργου για επισκευή.

Η δολιοφθορά έγινε αντιληπτή λίγο πριν τον απόπλου του πλοίου.

Το πολεμικό ναυτικό κήρυξε συναγερμό και έριξε νάρκες γύρω από τις βάσεις του στη Γερμανία, ενώ εντάθηκαν και οι υποβρύχιες περιπολίες από δύτες των ειδικών δυνάμεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝASA για διάσωση των δύο αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα
Η... μαύρη λίστα του Τραμπ-Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες 43 χωρών
Τρόμος στο Μεξικό από σεισμό 5,5 Ρίχτερ-Στους δρόμους οι κάτοικοι (pics&vids)
Πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία-Ένας νεκρός και δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά
Δριμεία επίθεση Στάρμερ σε Πούτιν-«Δεν είναι σοβαρός όταν μιλά για ειρήνη, προσπαθεί να κωλυσιεργήσει»
Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Νότιας Κορέας
Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις κάνουν έκκληση στους ηγέτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων στη Γενεύη
Το Κρεμλίνο βλέπει με συμπάθεια την έκκληση Τραμπ για Ουκρανούς στρατιωτικούς