Ο αρχηγός του γερμανικού πολεμικού ναυτικού καταγγέλλει απόπειρες δολιοφθοράς

Ο επικεφαλής του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, ναύαρχος Γιαν Κάακ, με δηλώσεις του έκανε σήμερα γνωστό ότι  Ρώσοι -πιθανότατα- επιχείρησαν να προκαλέσουν δολιοφθορές σε πλοία του γερμανικού ναυτικού αλλά και να εισβάλουν κρυφά σε βάσεις του.

Όπως είπε ο κ. Κάακ «μας δοκιμάζουν. Προσπαθούν να σπείρουν ανασφάλεια στη κοινωνία μας. Όλες οι πληροφορίες μας λένε ότι από το 2029 θα αναζητήσουν σύγκρουση με το ΝΑΤΟ. Πρόκειται για την αρχή μελλοντικών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Δεν πρέπει να καθυστερούμε. Έρχονται πολλά στο μέλλον»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κρατικού τ/δ WDR σημειώθηκε και άλλη μια περίπτωση δολιοφθοράς.

Ειδικότερα, άγνωστοι έριξαν στους κινητήρες της κορβέτας Emden πολλά κιλά μεταλλικών ρινισμάτων ενώ αυτή βρισκόταν στο ναυπηγείο του Αμβούργου για επισκευή.

Η δολιοφθορά έγινε αντιληπτή λίγο πριν τον απόπλου του πλοίου.

Το πολεμικό ναυτικό κήρυξε συναγερμό και έριξε νάρκες γύρω από τις βάσεις του στη Γερμανία, ενώ εντάθηκαν και οι υποβρύχιες περιπολίες από δύτες των ειδικών δυνάμεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θολή απάντηση από τη Χαμάς στην πρόταση ΗΠΑ για τους ομήρους-Ζητά τροποποιήσεις και ανταλλάγματα
Iσραήλ για Ιράν-«Είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει το πυρηνικό πρόγραμμά του»
Διαδηλωτές στη Βουλγαρία δηλώνουν κατά του ευρώ-Tάσσονται υπέρ της διατήρησης του λεβ
ΒΙΝΤΕΟ: Βουλευτής στη Νέα Ζηλανδία σήκωσε γυμνή φωτογραφία της μπροστά σε ολόκληρο το κοινοβούλιο
BINTEO: Τουρίστας πήδηξε φράκτη και κατέστρεψε δύο από τα αγάλματα του φημισμένου Πήλινου Στρατού
Άραβες Υπουργοί καταγγέλλουν απαγόρευση Ισραήλ για μετάβαση στην Δυτική Όχθη
Έντονη λύπη εκφράζει η Κομισιόν για την ανακοίνωση Τραμπ για αύξηση δασμών στο χάλυβα
Στα άκρα η Αμερική για τη συμμετοχή τρανς αθλήτριας σε σχολικούς αγώνες-«Το παιδί μου δεν είναι απειλή»
Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε κτήριο στη Γερμανία-Δύο νεκροί (pics)
Εντός της ημέρας η απάντηση Χαμάς στην πρόταση ΗΠΑ-Στον αέρα το αντάλλαγμα της ανθρωπιστικής βοήθειας