Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Αμοργός εξαιτίας των σεισμών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Αμοργός, μετά τη Σαντορίνη, εξαιτίας των σεισμών που σημειώνονται στην περιοχή.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με απόφασή του προχώρησε στην κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού, της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παραπάνω περιοχή.

Σημειώνεται πως στις 6 Φεβρουαρίου είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Θήρας εξαιτίας της σεισμικής ακολουθίας.

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στον χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, στην περιοχή της Ανύδρου.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα (03:14) σημειώθηκε σεισμός με μέγεθος 5 στην κλίμακα Pίχτερ, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 24 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Επιπλέον, από τις 03:35 έως τις 04:23 καταγράφηκαν 4 σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών, με μέγιστο μέγεθος το 4,6, στις 04:14, και επίκεντρο τα 25 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Παράλληλα, διαδοχικές ήταν οι σεισμικές δονήσεις από τις 10:29 έως τις 12:02 στην ίδια περιοχή, καθώς καταγράφηκαν 10 σεισμοί άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Pίχτερ, με ισχυρότερη αυτή που σημειώθηκε στις 10:29 (4,9), με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 27 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος των δύο μόνιμων επιστημονικών επιτροπών του ΟΑΣΠ, που ασχολούνται με τα θέματα της σεισμικής επικινδυνότητας και της μείωσης του σεισμικού κινδύνου, καθώς και τα θέματα του ελληνικού ηφαιστειακού τόξου, καθηγητής Φυσικής Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, περισσότεροι από 1.100 σεισμοί έχουν συμβεί από την 1η Φεβρουαρίου, με μέγεθος πάνω από 3.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Ελλάδα-Εργαζόμενη σκοτώθηκε από πτώση αιωρούμενου κρεβατιού σε ξενοδοχείο
Αναζητούν το δρομολόγιο των δραστών στη Hellenic Train-«Έφτασαν και έφυγαν με τα πόδια» εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.
Σύγκρουση Προαστιακού με φορτηγό που παραβίασε τη διάβαση και... βρέθηκε πάνω στις γραμμές στη Χαλκίδα
Αναγκαστική προσγείωση ισραηλινού αεροσκάφους στη Ρόδο-Εξέπεμψε σήμα κινδύνου
Τραγωδία στη Ζάκυνθο-Πνίγηκε 2χρονο σε πισίνα
Η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Hellenic Train
Διπλό φονικό στο Αίγιο-Ο 23χρονος είχε προσπαθήσει να πνίξει τον παππού του μία μέρα πριν το έγκλημα
ΒΙΝΤΕΟ: Τα Τέμπη του 2003-Όταν 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο
Η «μαύρη τρύπα» του πορίσματος για την τραγωδία στα Τέμπη-Η σύγχυση παραμένει, ο χρόνος λιγοστεύει
Μάγεψε η Πανσέληνος του Απριλίου-Φωτογραφίες με το ολόγιομο φεγγάρι σε Ακρόπολη και Σαντορίνη