Σεισμός 5 Ρίχτερ κτύπησε τις Κυκλάδες-Παρατάθηκαν τα μέτρα

Στον «χορό» των Ρίχτερ εξακολουθούν να παραμένουν Σαντορίνη, Αμοργός, Ίος και Ανάφη αφού οι σεισμοί στις Κυκλάδες συνεχίζονται.

Νέος ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Από την 1η Φεβρουαρίου έχουν γίνει πάνω από 1.100 σεισμοί με μέγεθος πάνω από 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σε μαραθώνια τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και της Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστειακού Τόξου αποφασίστηκε να παραταθούν τα έκτακτα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, πέντε σεισμοί έγιναν ανάμεσα στις 06:00 και στις 07:00 το πρωί της Τετάρτης στις Κυκλάδες. 

Ο πιο ισχυρός σεισμός σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν τα 4,1 Ρίχτερ στις 06:21. 

Μακριά από τις αίθουσές τους λόγω των σεισμών θα παραμείνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. 

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά-Μεταβαίνει στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης
Πενήντα δύο παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα με καρκινογόνο μετάλλαξη στο Βέλγιο-Πιθανά κρούσματα και στην Κύπρο
Έστησαν δίκτυο και εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν εράνους για τρία χρόνια-Δύο συλλήψεις
Πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία οι υποστηρικτές του Τυχικού-Ζήτησαν ανατροπή της απόφασης της Συνόδου (pics)
Εξαφανίστηκε ο 80χρονος Πέτρος Βρέτος-Πιθανόν να έχει συμπτώματα αποπροσανατολισμού και απώλειας μνήμης (pic)
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα