Επιμένει ο Τραμπ ότι οι Παλαιστίνιοι θα πάνε να ζήσουν κάπου αλλού
20:29 - 11 Φεβρουαρίου 2025
![ΤΡΑΜΠ](/images/O95hR9UoxQ7cqeoMveZVlLYpwz0=/846198/width-750/2025/02/07/TRAMP.jpg)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως η Χαμάς θα τηρήσει τη διορία του Σαββάτου για την απελευθέρωση όλων των ομήρων, θέτοντας σε κίνδυνο τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από τις συνομιλίες με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν τη Γάζα και οι Παλαιστίνιοι θα μπορέσουν να ζήσουν με ασφάλεια σε μια τοποθεσία που δεν θα είναι η Γάζα. Πιστεύει επίσης ότι «θα υπάρξουν» εκτάσεις γης στην Ιορδανία και την Αίγυπτο, όπου θα ζήσουν οι Παλαιστίνιοι.
«Θα πάρουμε τη Γάζα», επανέλαβε, προσθέτοντας: «Θα διοικήσουμε τη Γάζα πολύ σωστά, δεν θα την αγοράσουμε», είπε.
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι με το σχέδιο του θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας στην περιοχή. Όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να αναλάβει ο ίδιος την ανάπτυξη της Λωρίδας της Γάζας, απάντησε αρνητικά. Στην ερώτηση με ποιο δικαίωμα θα έπαιρναν οι ΗΠΑ τη Γάζα, είπε «με την εξουσία των ΗΠΑ».
Πηγή: ΑΠΕ
![Altamira22](https://reporter.com.cy/media/documents/Altamira22.png)