Εξαίρεση από Ripple control σε φωτοβολταϊκά ζητά για τους ευάλωτους καταναλωτές η ΟΠΑΚ

Αίτημα για εξαίρεση από την πρακτική που εφαρμόζεται, να γίνεται περικοπή/αποκοπή της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ στους ευάλωτους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν εγκατεστημένα συστήματα παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, υπέβαλε την Τρίτη η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) με επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της, η Οργάνωση αναφέρει πως θεωρεί δίκαιο οι ευάλωτοι καταναλωτές/παραγωγοί ενέργειας με οικιακά φωτοβολταϊκά να εξαιρούνται από αυτές τις περικοπές/αποκοπές, για να μπορούν να αξιοποιούν τον ηλεκτρισμό που παράγουν στο μέγιστο, με στόχο την προστασία τους από την ενεργειακή φτώχεια και τη μείωση στο μέγιστο του κόστους ηλεκτρισμού.

Η ΟΠΑΚ τονίζει ότι η πολιτεία οφείλει να μεταχειριστεί διαφορετικά τους ευάλωτους καταναλωτές και ειδικά όσους η υγεία τους, τους αναγκάζει να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 7,700,000 του Τζόκερ
Η Κύπρος καταγράφεται μεταξύ των πιο ευάλωτων περιοχών της ΕΕ ως προς το υδατικό ισοζύγιο
Μια δασκάλα, δύο μαθητές, αστείρευτη δημιουργικότητα στο μικρότερο σχολείο της Κύπρου
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, ανεβαίνει ο υδράργυρος-Στους 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μας έκανε ξανά περήφανους… Νέα διάκριση για την εγκλωβισμένη αθλήτρια που θριαμβεύει στo Muay Thai
Οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι πολίτες δυσκολεύονται-Προβληματίζουν τα ευρήματα ερευνών για τη φτώχεια
Σε στήριξη πέραν των 2000 οικογενειών στοχεύει το ΠΣΣΕ το Πάσχα
Η τρίτη χειρότερη ανομβρία για την Κύπρο-Υπό συνεχή δοκιμασία η διαθεσιμότητα νερού
Η Κύπρος σβήνει για μια ώρα τα φώτα συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης»
Κανονικά οι πτήσεις από Λάρνακα προς Χίθροου-Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο