Πάνω από εννέα χιλιάδες τροχαίες παραβάσεις μέσα σε μία εβδομάδα παγκύπρια

Συνολικά 9,363 τροχαίες παραβάσεις διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, ανά το παγκύπριο, από τις 03/02/2025 μέχρι τις 09/02/2025.

Τα μέλη της Αστυνομίας, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που διενήργησαν σε ολόκληρη την Κύπρο, προχώρησαν σε 4,720 καταγγελίες που αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 138 καταγγελίες για παράλειψη χρήσης ζώνης ασφάλειας από οδηγούς και επιβάτες, 7 καταγγελίες για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 209 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Επίσης, διενεργήθηκαν 52 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 60 καταγγελίες για παράνομη στάθμευση, 23 για στάθμευση σε χώρους αναπήρων και 4,154 καταγγελίες για διάπραξη άλλων τροχαίων αδικημάτων.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων προέκυψαν 32 καταγγελίες για ναρκοτέστ, 63 κατακρατήσεις αυτοκινήτων και 7 κατακρατήσεις δίκυκλων οχημάτων.

Οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Εξώδικες-καταγγελίες-για-τροχαία-αδικήματα

Δειτε Επισης

Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Έρευνα για νέο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο-Σφραγίστηκαν τα γραφεία δύο βοηθών ευρωβουλευτών
Αντεπιτίθεται ο Ιωάννου σε Βύρα και Γιωρκάτζη για προϋπολογισμούς Δήμων και ΕΟΑ-Πώς απαντά για αύξηση τελών
Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας-Νεκρός άνδρας σε Airbnb, βρέθηκε με σακούλα στο κεφάλι και δεμένα χέρια
Καταγράφηκαν νέες ανακλήσεις οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ-Έγιναν πέντε χιλιάδες αλλαγές αερόσακων σε δύο εβδομάδες
Έτοιμη η ΕΦ για τη στράτευση γυναικών-Ενημέρωσε τη Βουλή για τις λεπτομέρειες ο Πάλμας
Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού το βράδυ της Πέμπτης λόγω εργασιών
Παραιτήθηκε πυροβολώντας ο σύμβουλος του ΠτΔ Σκαλιάς-«Δεν μου πάει να επιτελώ τον ρόλο της γλάστρας»
Χαρτσιώτης: Ισχύει η νομοθεσία που απαγορεύει άναμμα φωτιάς και κατ’ επέκταση, λαμπρατζιάς
Επιβεβαιώνεται η παρουσία της Ε.Ε στη Γενεύη-Δεν ανακοινώθηκε το όνομα