Έταξαν κέρδη εκατομμυρίων σε 45χρονο και του έκλεψαν 430,000 ευρώ σε κρυπτονομίσματα

Η Αστυνομία Κύπρου ενημερώνει το κοινό για περιστατικά εξαπάτησης που σχετίζονται με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε πρόσφατο περιστατικό, κάτοικος Λεμεσού έπεσε θύμα απάτης και απώλεσε το ποσό των 430.000 ευρώ σε κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των μηνών Ιουνίου 2024 και Φεβρουαρίου 2025, ο παραπονούμενος έδωσε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι σε άγνωστα πρόσωπα, που ισχυρίστηκαν ότι εκπροσωπούν αξιόπιστη επενδυτική πλατφόρμα.

Οι δράστες στη συνέχεια μετέφεραν από το ηλεκτρονικό του πορτοφόλι σε άλλες διευθύνσεις, το πιο πάνω χρηματικό ποσό σε κρυπτονομίσματα.

Τον Ιανουάριου του 2025, ενώ του είχαν υποσχεθεί εγγυημένα κέρδη ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, του ζήτησαν επιπλέον χρήματα για να ξεκλειδώσουν τα κέρδη, πράγμα το οποίο ο παραπονούμενος δεν έπραξε.

Ο Κλάδιος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.

Συμβουλές στο κοινό

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιες μορφές επενδύσεων, για προστασία τόσο των χρημάτων αλλά και της ιδιωτικότητάς σας, αποφεύγοντας τις συνηθισμένες παγίδες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

  • Να γνωρίζετε με ποιους συναλλάσσεστε. Οι εταιρείες πρέπει να είναι αναγνωρισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.
  • Μην γνωστοποιείτε κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικών πορτοφολιών ή ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών.
  • Μην δίνετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε μέσω εξ αποστάσεως σύνδεσης στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή (Remote connection) για τέτοιο σκοπό.
  • Έχετε υπόψην σας ότι τέτοιου είδους επενδύσεις περιέχουν κινδύνους και μεγάλο ρίσκο απώλειας χρημάτων.
  • Συστήνεται επιπρόσθετη αύξηση των ρυθμίσεων ασφαλείας στους λογαριασμούς σας σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων (ασφάλεια δύο παραγόντων).
  • Να είστε υποψιασμένοι, να μην πιστεύετε σε παραστάσεις που γίνονται με υποσχέσεις μεγάλων κερδών και να συμβουλεύεστε ειδικούς.

Δειτε Επισης

Καταγράφηκαν νέες ανακλήσεις οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ-Έγιναν πέντε χιλιάδες αλλαγές αερόσακων σε δύο εβδομάδες
Έτοιμη η ΕΦ για τη στράτευση γυναικών-Ενημέρωσε τη Βουλή για τις λεπτομέρειες ο Πάλμας
Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού το βράδυ της Πέμπτης λόγω εργασιών
Χαρτσιώτης: Ισχύει η νομοθεσία που απαγορεύει άναμμα φωτιάς και κατ’ επέκταση, λαμπρατζιάς
Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για κύκλωμα εμπορίας προσώπων-Χρηματικό πρόστιμο σε τρίτη κατηγορούμενη
Νέα επίθεση από την μητέρα του Θανάση-«Θα μελετήσουν το πόρισμα αυτοί που μας πολεμούσαν στο Δικαστήριο»
Από ύψος 140 μέτρων κατέληξε στο κενό ο 14χρονος στη Λεμεσό-Αναμένουν απαντήσεις από τη νεκροτομή
Πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στην Πάφο
Παραδίδουν την έκθεση Ματσάκη στην Αστυνομία οι γονείς του 13μηνών βρέφους-«Tα σημάδια είναι ακόμα εμφανή»
Θύμα απάτης γυναίκα στη Λεμεσό-Της απέσπασαν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια