Αναμένει επίσημη ενημέρωση από τα ΗΕ για την συνάντηση ηγετών η Λευκωσία

Επίσημη ενημέρωση για την απάντηση ως προς την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη για το θέμα των οδοφραγμάτων αναμένει η Λευκωσία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπενθυμίζοντας ότι η 20η και 21η Ιανουαρίου είναι ημερομηνίες που πρότεινε η ε/κ πλευρά.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για την κάθοδο της κ. Ντι Κάρλο, ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως δεν υπάρχει ενημέρωση για ακριβή ημερομηνία, σημειώνοντας πως η επίσκεψη της αξιωματούχου των ΗΕ στην Κύπρο δεν είναι προαπαιτούμενο για την πραγματοποίηση της συνάντησης των ηγετών για το θέμα των νέων σημείων διέλευσης.

Ερωτηθείς για την ομάδα νομικών για το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε πως πρόκειται για ομάδα νομικών συμβούλων και τεχνοκρατών, υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, έχει ήδη συνεδριάσει δύο φορές και πρόκειται να διευρυνθεί στο άμεσο μέλλον με την προσθήκη κι άλλων ατόμων.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε επίσης ότι ο διαπραγματευτής, Μενέλαος Μενελάου βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και πραγματοποιεί επαφές υπό το φως των εκθέσεων του ΟΗΕ για την Κύπρο αλλά και για την προετοιμασία της πολυμερούς διάσκεψης, πιθανόν εντός Μαρτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δημοσκόπηση REPORTER: Σαρωτικές αλλαγές στον κομματικό χάρτη με σφήνα τον Οδυσσέα
Δημοσκόπηση REPORTER: Ο αγώνας δημοφιλίας των αρχηγών και τα κόμματα που χάνουν από τον… κανένα
Οι συμβολισμοί της ευρωπαϊκής παρουσίας στη Γενεύη απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία
Δεν αναμένει σημαντικές εξελίξεις από τη συνάντηση της Γενεύης για το Κυπριακό ο Έρχιουρμαν
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις για ψήφο στα 17, αυτόματη εγγραφή, Βουλευτές επικρατείας
Επιβεβαιώνεται η παρουσία της Ε.Ε στη Γενεύη-Δεν ανακοινώθηκε το όνομα
Εκθειάζει την Τουρκία, πάει στη Γενεύη με τα δύο κράτη στη βαλίτσα ο Τατάρ